Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εσωκομματική αναδιάταξη κατ' αντιστοιχία με τα υπουργεία

«Σκιώδες» κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, θέλοντας να δημιουργήσει την αίσθηση ότι το κόμμα του είναι «κυβέρνηση εν αναμονή» και ότι ανάλογα διατάσσει εσωκομματικά τις δυνάμεις του.

Οπως αναφέρει η ΝΔ, «διαμορφώνεται ένα νέο σχήμα τομέων ανά υπουργείο σε αντιστοιχία της σημερινής δομής της κυβέρνησης (...) Σκοπός είναι ο διαρκής, εντατικός πολιτικός και κοινοβουλευτικός έλεγχος της κυβέρνησης "τομέα προς τομέα", "πρόσωπο προς πρόσωπο" ("σκιώδης" κυβέρνηση), καθώς και η διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής».

Πολλές από τις βασικές αρμοδιότητες ανατίθενται σε πρόσωπα δοκιμασμένα στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, καθώς θήτευσαν ως υπουργοί σε προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ. Ενδεικτικά, τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη, Αμυνας ο Αδ. Γεωργιάδης, Εργασίας ο Γ. Βρούτσης, Οικονομικών ο Χρ. Σταϊκούρας κ.λπ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κ. Χατζηδάκης «συντονίζει τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος». Στις θέσεις των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων τοποθετούνται οι Ν. Δένδιας, Κ. Τζαβάρας και Γ. Κεφαλογιάννης. Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο Β. Κικίλιας, ενώ συντονιστής του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνιακής ομάδας αναλαμβάνει ο Τ. Θεοδωρικάκος.

Με αυτή τη διάταξη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης συγκαλεί την Τετάρτη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με ημερήσια διάταξη «την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την πορεία της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ