Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ζητά την εξαίρεση της Κάσου από ελληνική στρατιωτική άσκηση

Συνεχίζεται και «έμπρακτα» η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία στο Αιγαίο. Με την «Οδηγία προς ναυτιλλομένους» (ΝΟΤΑΜ) Α5446/16, απαιτεί να εξαιρεθεί η περιοχή νότια της Κάσου από τη διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ αναφέρει ότι μία εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για τη διεξαγωγή ασκήσεων με τη ΝΟΤΑΜ Α2646/46 και συγκεκριμένα η περιοχή νότια της Κάσου (την οποία αναφέρει με το τουρκικό όνομα - Coban) αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Δύο εικονικές αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών

Παράλληλα, χτες, σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τρία τουρκικά αεροσκάφη, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά μαχητικά, δύο από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό και ένα μεμονωμένο, προέβησαν επίσης σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, ενώ δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ