Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Ταξικά σωματεία έδωσαν τη μάχη από τα ξημερώματα, με απεργιακές φρουρές στη Βιομηχανική Περιοχή και τα μεγάλα εμπορικά στο κέντρο της πόλης.

Χιλιάδες εργαζόμενοι απήργησαν, απαντώντας αποφασιστικά στην εργοδοτική τρομοκρατία, και συμμετείχαν στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις Ανακύκλωσης, από Εμπόριο, Επισιτισμό, χημικές βιομηχανίες, τον κλάδο του Μετάλλου, τις Μεταφορές, εργαζόμενοι από τα εργοτάξια του Μετρό και τις εργολαβικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα, συμβασιούχοι και μόνιμοι εργαζόμενοι των δήμων, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές, από κάθε κλάδο δουλειάς, μπήκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Μαζί τους πήραν θέση μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες και κτηνοτρόφοι της υπαίθρου με τα πανό της ΠΑΣΥ και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά, φοιτητές και μαθητές, γυναίκες με τις σημαίες της ΟΓΕ.

Μαζικά συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης», έχοντας νωρίτερα με δυναμική κινητοποίηση χαλάσει τη «φιέστα» της εργοδοσίας σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Νίκος Τοσιούδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, η Μελίνα Τουτσογλίδου, από την Επιτροπή Αγώνα στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης πρώην «Οικομέτ», η Πελαγία Ουζούνη, μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γγ Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην «Κόκα Κόλα» Θεσσαλονίκης, και η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Κουρμούλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, στο νέο γύρο επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οπως τόνισε, αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα να περάσει η οργάνωση της πάλης στα χέρια των εργαζομένων. Να αναδείξουμε τη συνεισφορά, αλλά και την ευθύνη κάθε εργαζόμενου στην επιτυχία των αγώνων, στην ανασύνταξη και ισχυροποίηση του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος. Οπως είπε, «έχουμε τη δύναμη όχι μόνο να τους σταματήσουμε αλλά και να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές και να απαλλαγούμε μια και καλή από την αντιλαϊκή πολιτική τους! Πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση!».

Στη μαχητική πορεία που ακολούθησε, στην κεφαλή μπήκαν οι αυτοαπασχολούμενοι ιδιοκτήτες ταξί και πίσω ακολουθούσαν με τα δίκυκλά τους οι απεργοί εργαζόμενοι διανομείς φαγητού (ντελίβερι), μεταφέροντας το μήνυμα: «Τέρμα στη ζωή πακέτο». Πιο πίσω, ορμητικό ποτάμι, οι χιλιάδες εργαζόμενοι. Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο οι απεργοί περικύκλωσαν συμβολικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ