Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πρεμούρα για τις «καθυστερήσεις» στο Ενεργειακό

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε χτες στη Βουλή ο υπεύθυνος της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γ. Μανιάτης, «προκειμένου να προσέλθει να απολογηθεί στη Βουλή για τις τραγικές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των ερευνών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα».

Καθώς το θέμα απασχολεί ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και ξένα κεφάλαια που καίγονται για το εν λόγω «ψητό», από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρουν ότι «έρευνες για τις οποίες τα 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με 3 διαφορετικούς υπουργούς Ενέργειας, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως εξέλιξη».

Επιπλέον, αποτυπώνοντας κινήσεις και κομπρεμί που «τρέχουν» για τον τέτοιο πλούτο στην ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνουν ότι «Αντίθετα με την Ελλάδα, χθες (σ.σ: προχθές) ανακοινώθηκε ότι η κυπριακή κυβέρνηση κατακύρωσε σε 3 παγκόσμιους πετρελαϊκούς κολοσσούς τα θαλάσσια οικόπεδα 6, 8 και 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Η κατακύρωση έγινε στις Εταιρείες Total, ENI και Exxon Mobil (στην οποία Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Ρεξ Τίλερσον, νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ της προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ