Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαθιά θλίψη για το θάνατο του συντρόφου Γιάννη Παντίσκα

«Εφυγε» πρόωρα την Τετάρτη, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο σύντροφος Γιάννης Παντίσκας, στέλεχος του ΚΚΕ. Η κηδεία του έγινε χτες στο νεκροταφείο Διστόμου.

Με ανακοίνωσή της, η ΤΟ Τοπικής, Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Γιάννη Παντίσκα, σημειώνοντας:

«Ο σύντροφος Γιάννης γεννήθηκε το 1981 στο Δίστομο Βοιωτίας. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ ενώ μετά την ολοκλήρωση του σχολείου υπήρξε δραστήριο μέλος της ΚΝΕ στην ΑΣΟΕΕ, όπου ανέπτυξε μια πλούσια δράση και στην πορεία απέκτησε τον τιμημένο τίτλο του μέλους του ΚΚΕ. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, αναλαμβάνει ευθύνες στην περιοχή που διέμενε περνώντας από διάφορες στελεχικές ευθύνες: Γραμματέας ΚΟΒ, μέλος του Γραφείου ΚΟΒ στην περιοχή του Αγιου Παντελεήμονα Αχαρνών και του Αγίου Νικόλαου.

Παράλληλα, εργάζεται ως λογιστής και συμβάλλει δραστήρια στη δουλειά του σωματείου των λογιστών. Ο Γ. Παντίσκας για ένα χρονικό διάστημα βρέθηκε στο εξωτερικό, όπου και εκεί συνέβαλε καθοριστικά στη δουλειά των Κομματικών Οργανώσεων. Με την επιστροφή του στην Αθήνα διορίζεται στην εφορία Ελευσίνας. Σε όλη του τη διαδρομή, υπήρξε αταλάντευτος αγωνιστής, παρά το γεγονός ότι τον ταλαιπωρούσαν σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας. Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και συντρόφους του αγαπημένου συντρόφου Γιάννη».

Τα θερμά τους συλλυπητήρια για το θάνατο του συναδέλφου τους Γιάννη Παντίσκα εξέφρασαν και η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, με κοινή τους ανακοίνωση στην οποία σημειώνουν πως:

«Υπήρξε πρωτοπόρο στέλεχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο υπηρέτησε μέσα από τις γραμμές των λογιστών από το 2006. Στις αρχές του 2013 εκλέχτηκε ως Β' Αντιπρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Αθήνας για δύο έτη.

Ο Γιάννης ξεχώριζε για την παλικαριά, το ήθος και την πίστη του στα ιδανικά μας. Ηταν πάντα χαμογελαστός, αντιμετώπιζε τις δυσκολίες με αποφασιστικότητα, ήταν μαχητής σε όλη του τη ζωή. Με την ίδια λεβεντιά αντιμετώπισε και τον καρκίνο. Με θάρρος και αισιοδοξία μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η ζωή του όλη ήταν συνδεδεμένη με την πάλη του λαού μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πορεύθηκε αταλάντευτα μέχρι την τελευταία του στιγμή μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ του οποίου ήταν μέλος.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΕΠΑ και της ΠΟΛ, το σύνολο των λογιστών που τον γνώρισαν εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην αγαπημένη του οικογένεια και τιμάμε τον αγωνιστή Γιάννη Παντίσκα για τη συμβολή και ενεργή του συμμετοχή στα κοινά, θεωρώντας ότι ο θάνατός του έκανε τον κλάδο μας φτωχότερο, σε μια χρονική στιγμή που περισσότερο από ποτέ χρειάζονται ανθρώπους της τάξης μας που αντιστέκονται και αντιπαλεύουν με συνέπεια και ήθος.

Καλή στράτα, αγαπημένε μας Γιάννη».

  • Στη μνήμη του σ. Γιάννη Παντίσκα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Τασία Κοντογιάννη προσφέρουν στο ΚΚΕ αντί στεφάνου 20 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ