Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ συζήτησε η Λιάνα Κανέλλη

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
Περιοδεία στις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) έκανε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους εκφράστηκε η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που βιώνουν έντονα τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της απληρωσιάς, των επιχειρηματικών παιχνιδιών και των ανταγωνισμών που παίζονται στις πλάτες τους, των εκβιασμών που δέχονται έμμεσα ή άμεσα να «βάλουν πλάτη» στα σχέδια της εργοδοσίας, με την εμπλοκή και των τραπεζών.

Θυμίζουμε ότι χτες, μετά από 24ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στη δουλειά τους, αφού πληρώθηκαν το δώρο των Χριστουγέννων, χωρίς όμως να υπάρχει καμιά εγγύηση για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας. Μιλώντας στους εργαζόμενους, η Λιάνα Κανέλλη τόνισε πως «το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, όπως και τα διλήμματα. Αποψή μας είναι πως χρειάζεται μια οργάνωση ολότελα διαφορετική. Το "βάζω πλάτες" δεν βγαίνει πέρα. Μέχρι πότε θα βάζετε πλάτη;».

Στάθηκε ιδιαίτερα στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην προσωρινότητα, στο μπλοκάκι, που κάνουν θραύση στον κλάδο της δημοσιογραφίας, λέγοντας ότι μόνο η διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους μπορεί να αποτελέσει απάντηση. Οι εργαζόμενοι προσκάλεσαν την βουλευτή του ΚΚΕ να παραβρεθεί στην επόμενη Γενική τους Συνέλευση, στις 10 Γενάρη και η ίδια αποδέχτηκε την πρόταση. Οπως είπε, «εμείς σαν ΚΚΕ εδώ είμαστε. Μην πει κάποιος ότι δεν ήταν εδώ, γενικά, είτε το ΚΚΕ είτε το ΠΑΜΕ. Κι αν δεν κάνουμε κάτι να μας το πείτε. Να ξέρετε πάντως πως έχετε στήριξη».

  • Θυμίζουμε εξάλλου ότι προβλήματα με την καταβολή των μισθών αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα της «Πήγασος», αλλά και στην «Αυγή», όπου σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλονται στους εργαζόμενους μισθοί δυο μηνών. Για το δώρο Χριστουγέννων υπήρχε η δέσμευση ότι θα καταβαλλόταν χτες, ενώ για τον μισθό του Δεκέμβρη αναγγέλθηκαν νέες καθυστερήσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ