Σάββατο 25 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε θέση μάχης οι δικηγόροι για την τροπολογία

Την έντονη αντίδρασή τους στην αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε προχτές στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Σταθόπουλος για εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο ως προς τους συμβούλους και παραταξιακό ως προς τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων, εξέφρασαν χτες στον υπουργό η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (οι πρόεδροι των Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά) και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ. Οι εκπρόσωποι των δικηγόρων τόνισαν ότι με την ενέργεια τού υπουργού παραβιάστηκε η δημοκρατική αρχή και νομιμότητα, καθώς η τροπολογία κατατέθηκε εν αγνοία των νόμιμων οργάνων και εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και, μάλιστα, πέντε μήνες πριν τις δικηγορικές εκλογές.

Παράλληλα, έθεσαν στον υπουργό το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν να καταθέτει τροπολογία που αφορά τμήμα της ύλης του Δικηγορικού Κώδικα, όταν αυτός ο ίδιος ο Κώδικας, ο οποίος προβλέπει τον τρόπο διεξαγωγής των δικηγορικών αρχαιρεσιών στους συλλόγους, βρίσκεται στο τελικό στάδιο αναμόρφωσής του. Χαρακτήρισαν δε, την τροπολογία ελλιπή και ατελή, επισημαίνοντας ότι θα προκαλέσει αξεπέραστα προβλήματα στις προσεχείς εκλογές, αν δε βελτιωθεί.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Αντ. Ρουπακιώτης αρνήθηκε να συμμετάσχει στην περαιτέρω συζήτηση, καθώς δεν είχε, όπως είπε, την άποψη των συλλογικών οργάνων του Σώματος. Για το λόγο αυτό συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για την ερχόμενη Τρίτη και έκτακτο συμβούλιο της Συντονιστικής Επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στα μέσα της ερχόμενης βδομάδας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι η τροπολογία θα περάσει από το τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και όχι άμεσα, όπως είχε προγραμματιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ