Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πάγια τακτική τους η διάσπαση...

Ο «Ριζοσπάστης» επικοινώνησε με τον Αλ. Αλεξόπουλο, πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης του νέου Εργατικού Κέντρου Λαμίας, ζητώντας του να μιλήσει για τη δράση του Εργατικού Κέντρου και να σχολιάσει τις εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα του νομού.

Ο Αλ. Αλεξόπουλος σημείωσε: «Το πρώτο πράγμα που κάναμε είναι να καταπιαστούμε με τα προβλήματα των εργαζομένων. Ηδη ξεκινήσαμε παρεμβάσεις για τη μη καταβολή μισθών. Επίσης, σχεδιάζουμε παρέμβαση για την κατάργηση των εργολαβιών στο Νοσοκομείο Λαμίας».

Αναφερόμενος στην απόρριψη της πρότασης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας για συμμετοχή όλων των σωματείων σε αυτό από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ επισήμανε: «Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν συμβαίνουν πρώτη φορά, αποτελούν πάγια τακτική των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Για παράδειγμα, όταν έχασαν την πλειοψηφία στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η ΠΑΣΚΕ ίδρυσε ένα άλλο δικό της σωματείο και ακόμα ένα ίδρυσε η ΔΑΚΕ! Ακόμα, στον κλάδο των τροφίμων υπάρχουν τρία σωματεία για τον ίδιο λόγο. Στο κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου, που ιδρύθηκε από δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, όταν έχασαν την πλειοψηφία, δημιούργησαν ένα άλλο σωματείο...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ