Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΜΙΣΕΑ
Αύριο η κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), αύριο στις 12 το μεσημέρι, προχωράει το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) και καλεί σε συμμετοχή τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους του χώρου και τους γονείς. Για την ίδια μέρα έχει εξαγγείλει 5ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ.).

Η κινητοποίηση γίνεται κάτω από το βάρος που προκαλεί σε όλα τα επίπεδα η νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στην Ειδική Αγωγή και αφορά το πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι υπηρεσίες αυτές να «κοστίζουν» λιγότερο στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω της επιβολής «κόφτη» στα σχετικά κρατικά κονδύλια, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και γονείς.

Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνει και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, καταγγέλλοντας ότι «η πρώιμη διάγνωση και η έγκαιρη παρέμβαση είναι ανύπαρκτη, ενώ το σύνολο των δαπανών του κράτους για τα 250.000 παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες που έχουν ανάγκη την Ειδική Αγωγή, μέσω του υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΥΥ δεν ξεπερνούν τα 135 εκατομμύρια το χρόνο, δηλαδή ούτε 1,5 ευρώ την ημέρα για κάθε παιδί! (...)

Ολ' αυτά είναι στη γραμμή της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων για περικοπή των κοινωνικών δαπανών, ώστε να μεταφέρουν κονδύλια στη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών! Δεν μας προστατεύει το μέτρο, γιατί το πρόβλημα ρευστότητας που ισχυρίζονται πως θα αντιμετωπίσουν κάποιοι ιδιοκτήτες αλλά και οι περικοπές στις αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ που θα γίνουν προς τα κέντρα, ο κόφτης δηλαδή, θα κληθούμε να τα πληρώσουμε εμείς από την τσέπη μας και οι εργαζόμενοι με μειώσεις μισθών και απολύσεις! Ηδη πολλά παιδιά διώχνονται από τα κέντρα, θέλοντας οι ιδιοκτήτες να μας χρησιμοποιήσουν σαν μέσο πίεσης για τα δικά τους συμφέροντα!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ