Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Δικάζονται συνδικαλιστές για την αγωνιστική τους δράση

Κατηγορούμενοι για τη συνδικαλιστική τους δράση (με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης») δικάζονται, αύριο Παρασκευή, στα δικαστήρια Καρδίτσας, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Καρδίτσας, Στέλιος Σαριδάκης και Μαρία Αναστασίου.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο αναφέρει ότι το 2011 στήριξε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της επιχείρησης παραγωγής χρωμάτων «EXCEL ΑΕ», που είχαν προχωρήσει σε στάσεις εργασίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας κι απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να αποτραπούν οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, όταν η εργοδοσία είδε ότι οι εργαζόμενοι δεν κάμπτονται και αγωνίζονται με το σωματείο τους μπροστάρη, επιστράτευσε τα «μεγάλα μέσα»: Τις δικαστικές διώξεις σε βάρος των εκλεγμένων στελεχών του σωματείου, που κατηγορούνται για «συκοφαντική δυσφήμιση» σε βάρος της εταιρείας.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους της Καρδίτσας σε όποιον κλάδο κι αν ανήκουν, να αντιδράσουν, τονίζοντας: «Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή και κανένας φόβος εργαζόμενου απέναντι σε τέτοιες πρακτικές των εργοδοτών αφενός και αφετέρου κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να έχει τα αυτιά του και τα μάτια του ανοιχτά σε ανάλογες πράξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ