Τρίτη 24 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο... μηδέν η έρευνα για τις συνακροάσεις

Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στις έρευνες από πλευράς Εισαγγελίας, Αστυνομίας και της ΑΔΑΕΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών) σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για το θέμα των συνακροάσεων. Θυμίζουμε ότι, όπως είχε καταγγείλει το ΚΚΕ, το τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος δεχόταν κλήσεις από απόρρητο τηλέφωνο, που, όταν απαντιόνταν, ακουγόταν ταυτόχρονα και η απάντηση από τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων, συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία έρευνα που διατάχτηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις αρχές Δεκέμβρη με πρόσημο το κατεπείγον και μέχρι σήμερα προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι φαίνεται να βρίσκεται στο μηδέν... Το μόνο που υπάρχει είναι η ενημέρωση από πλευράς ΟΤΕ, πως δεν έχει βρεθεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα, κάποια βλάβη, στις γραμμές του τηλεφωνικού κέντρου του Κόμματος.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου, είχε διατάξει κατεπείγουσα έρευνα και γι' αυτό ανέλαβε τη διενέργειά της ο εισαγγελέας Γ. Νούλης, μετά από σχετική εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλ. Ζαγοραίου, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή απαίτησε από την κυβέρνηση να ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Επιπρόσθετα, έκανε ό,τι ζητήθηκε ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία. Στις 9 Δεκέμβρη 2016, είχε καταθέσει στον αρμόδιο εισαγγελέα αίτημα για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στις εισερχόμενες κλήσεις που σχετίζονται με τις καταγγελίες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ