Σάββατο 28 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίκειται παραπέρα υποστελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Την παραπέρα υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος που θα επιφέρει η μεταφορά εκατοντάδων πυροσβεστών για την κάλυψη των αναγκών πυρασφάλειας των περιφερειακών αεροδρομίων που ιδιωτικοποιήθηκαν και παραδόθηκαν στην ελληνογερμανική κοινοπραξία «Fraport», αντί οι ανάγκες αυτές να καλυφθούν με νέες προσλήψεις, ανέδειξε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε και συζητήθηκε πρόσφατα.

Οπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, υπολογίζεται ότι για την κάλυψη της πυρασφάλειας των περιφερειακών αεροδρομίων - υπηρεσία που πριν ανήκε στην ΥΠΑ - θα μεταφερθούν καταρχήν 500 πυροσβέστες, αρκετοί μάλιστα από τους οποίους παρά τη θέλησή τους. Ηδη επισήμανε, «το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος κάλεσε τους πρώτους 146 πυροσβέστες με σκοπό την εκπαίδευσή τους», ενώ «με νεότερη ανακοίνωσή του στις 3/1/2017, εγκρίνει τη συμμετοχή 93 πυροσβεστικών υπαλλήλων στο Σχολείο Πυρασφάλειας Αεροδρομίων».

Ο Χρ. Κατσώτης κατέθεσε στα Πρακτικά σχετικές ανακοινώσεις των Ενώσεων Πυροσβεστών που προειδοποιούν, αλλά και την πρόταση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» για τον εκσυγχρονισμό σύμφωνα με τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες, του αναχρονιστικού κανονισμού του Σώματος.

Απαίτησε να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις στο προσωπικό της Πυροσβεστικής, με σταθερές και μόνιμες σχέσεις για όλο το προσωπικό, και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των διαφορετικών σχέσεων στην Υπηρεσία, με μόνιμους πυροσβέστες, πενταετούς θητείας, εποχικούς πυροσβέστες. Ενώ για τις όποιες μεταθέσεις πυροσβεστών, να ληφθούν υπόψη η απόσταση και το ξεσπίτωμα που θα υποστούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας, επιβεβαίωσε ότι θα απαιτηθούν για την κάλυψη των περιφερειακών αεροδρομίων 504 πυροσβέστες και πως ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία 250 και έχουν εκπαιδευτεί άλλοι 200 πυροσβέστες. Ανέφερε ότι από τους περίπου 5.000 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα μονιμοποιηθούν οι 2.100 και για τους υπόλοιπους θα ανανεωθεί η σύμβαση, ενώ αποφάνθηκε ότι «οι πυροσβέστες στην Ελλάδα, γύρω στις 13.000 άτομα, είναι αρκετοί»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ