Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Σε φάση αναδιάρθρωσης

Σε φάση εξοπλισμών, αναβάθμισης των υπαρχόντων μέσων, νέου κύκλου συνεκπαιδεύσεων και εμπορευματοποίησης υπηρεσιών και υποδομών της περνά η Πολεμική Αεροπορία, σε μια ευρύτερη επιχείρηση αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, την οποία προωθεί συστηματικά η ντόπια αστική τάξη ώστε να διατηρήσει ή και να βελτιώσει τη γεωστρατηγική της αξία στην περιοχή, ενόσω οξύνονται οι ενδοαστικοί ανταγωνισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ΠΑ προχώρησε το '16 σε μια σειρά διεθνείς ασκήσεις: Τη ΝΑΤΟική «Tiger Meet». Την άσκηση αεροπορικών δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ «Viper Valley». Τις «Αργοναύτης» και «Νέμεσις», πολυεθνικές διακλαδικές ασκήσεις πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Τέλος, τη «Μέδουσα», κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των 2 χωρών.

Συνεχίζοντας στον ίδιο καμβά, το '17 η ΠΑ θα συμμετάσχει: Στην «Brilliant Arrow», διετήσια αεροπορική άσκηση της ΝΑΤΟικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (NATO Response Force - NRF). Τη «Blue Flag», αεροπορική άσκηση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με τη συμμετοχή επιπλέον χωρών. Τη «Vega», κύρια αεροπορική άσκηση της ιταλικής ΠΑ, που πραγματοποιείται ανά διετία και καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα του αεροπορικού πολέμου και της αεροπορικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης. Τη «Νέμεσις 2017». Τη ΝΑΤΟική «Tiger Meet 2017». Και τη «Ramstein Guard», επισήμως, εκπαίδευση των μονάδων του ΝΑΤΟ που ανήκουν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αεράμυνας του ΝΑΤΟ (NATINADS) σε περιβάλλον εξομοίωσης πραγματικών απειλών.

Επιπλέον μπαίνουν μπρος διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα και υποπρογράμματα της ΠΑ όπως: Αναβάθμιση αεροσκαφών F-16. Προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών Mirage (για τα οποία ανώτατες αεροπορικές πηγές αναφέρουν ότι είναι το «εργαλείο» τους για τον έλεγχο του Αιγαίου), του εκπαιδευτικού T-6, και των μεταγωγικών C-130.

Μπαίνουν επίσης στόχοι: Η προμήθεια μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς (F-35). Η δημιουργία πολυεθνικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, για την παροχή πτητικής εκπαίδευσης σε ιπταμένους. Η αναβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ, στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα), σε πολυδύναμο κέντρο εκπαίδευσης με την συμμετοχή ξένων χωρών με δυνατότητα ολοκλήρωσης δύο ή τριών σειρών ανά έτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ