Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕ - ΗΠΑ
«Παραγωγικές» συναντήσεις για το Μεταναστευτικό

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τις κόντρες ΗΠΑ - ΕΕ στο ζήτημα του Μεταναστευτικού, δίχως εντούτοις να αποκλείει στο μέλλον μία πιθανή «σύγκλιση και μεγαλύτερη συνεργασία» για την αντιμετώπιση αυτού του «παγκόσμιου» όπως είπε ζητήματος, παραδέχτηκε χτες, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN, ο Ελληνας επίτροπος της ΕΕ για την Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το πέρας των επαφών που είχε στην Ουάσιγκτον, συναντώντας μεταξύ άλλων τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι.

Ο Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «πολύ φιλικές, παραγωγικές και εποικοδομητικές» τις συναντήσεις του στην Ουάσιγκτον με Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταφέροντας το μήνυμα μίας κατά τα άλλα «κοινής επιθυμίας για στενή συνεργασία στο Μεταναστευτικό και την ασφάλεια». Επεσήμανε πως σήμερα, περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι μετανάστες και περίπου 60 εκατομμύρια πρόσφυγες, ότι παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό της ΕΕ, οι Βρυξέλλες τώρα είναι καλύτερα προετοιμασμένες και έτοιμες να υιοθετήσουν «τις ίδιες πρακτικές τις οποίες χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ το λιγότερο εδώ και 100 χρόνια». Φυσικά καμία αναφορά δεν υπήρξε για τις αιτίες της Μετανάστευσης, τις οποίες αποτελούν οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι όπου πρωτοστατούν οι ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό τους με άλλα κέντρα και ξεσπιτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Προσέθεσε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη εμπειρία στα θέματα της μετανάστευσης, ότι η κατάσταση πλέον είναι πολύ πιο περίπλοκη, και «απαιτείται συνεργασία σε διεθνές επίπεδο και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση». Υπογράμμισε πως το Μεταναστευτικό είναι «παγκόσμιο ζήτημα», χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ και την ΕΕ σαν «δύο βασικούς παράγοντες».

Σε ερώτηση σχετικά με τη νέα πολιτική που υιοθετεί η νέα αμερικανική κυβέρνηση, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδέχτηκε πως «δεν βρισκόμαστε τώρα στην "ίδια σελίδα"», εκφράζοντας την πεποίθηση πως η κατάσταση μπορεί να γίνει «πιο ξεκάθαρη» στο μέλλον. Ισχυρίστηκε, τέλος, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έχει μια πολύ ξεκάθαρη πολιτική στο ζήτημα του Μεταναστευτικού, η οποία βασίζεται σε αρχές και αξίες».

Χτες, εξάλλου, ο Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, παρουσία και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχύονται η καταστολή και το σύγχρονο δουλεμπόριο(2024-01-09 00:00:00.0)
Συνάντηση για Μεταναστευτικό και «μεταρρυθμίσεις»(2018-06-27 00:00:00.0)
Νέο εργατικό δυστύχημα σε ορυχείο(2017-11-29 00:00:00.0)
Συστάσεις για προσήλωση στη στρατηγική επιλογή του ευρωμονόδρομου...(2015-04-08 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν μπίζνες για το κεφάλαιο(2012-11-29 00:00:00.0)
Μεταναστευτικά «μοντέλα» εκμετάλλευσης(2009-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ