Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Κοκορομαχία για διαπλοκή εγκληματικότητα και στο βάθος Γερμανία

Σηκώνοντας το γάντι της αποπροσανατολιστικής κοκορομαχίας γύρω από τη «διαπλοκή» που κρύβει τη στρατηγική τους ταύτιση στα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου, μετά και τις σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού χτες στη Βουλή σε βάρος του Κυρ. Μητσοτάκη, η ΝΔ μιλούσε χτες για πρωθυπουργό «του ψέματος, της αποτυχίας και της διαπλοκής», «μυστικές συναντήσεις και συναλλαγές με επιχειρηματίες, επιλεκτικές αναθέσεις έργων σε κολλητούς, χαριστικά δάνεια από την Τράπεζα Αττικής», για «λασπολογία» και «συκοφαντία».

Την ίδια ώρα, στα βασικά ζητούμενα για το κεφάλαιο έκανε λόγο για το ότι «όσο η κυβέρνηση καθυστερεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις αποκρατικοποιήσεις, και όσο ακολουθεί το εσφαλμένο μείγμα της υπερφορολόγησης των πολιτών, τόσο ο κίνδυνος αποτυχίας του προγράμματος θα μεγαλώνει», ζητώντας «ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία», προφανώς προς όφελος του κεφαλαίου και συμπληρώνοντας ότι «αυτά είναι που εγγυάται ο Κυρ. Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έσπευσε εν τω μεταξύ χτες να καταθέσει και Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα την «αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας», ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν θα συνεχίσει να ανέχεται «το παρακράτος των Εξαρχείων» και αν έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει τη «διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα, ειδικά σε περιοχές που έχουν καταστεί άβατο για την Ελληνική Αστυνομία».

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται Δευτέρα και Τρίτη τη Γερμανία. Δευτέρα μεσημέρι προγραμματίζεται συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματός της, CDU. Το απόγευμα θα συναντηθεί στη γερμανική Βουλή με βουλευτές του CDU. Τρίτη πρωί θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε «γεύμα εργασίας» με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ