Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Τον πυρήνα του προβλήματος, το αντιασφαλιστικό περιεχόμενο που καλείται να υπηρετήσει ο ΕΦΚΑ, ανέδειξαν οι ταξικές δυνάμεις
Τον πυρήνα του προβλήματος, το αντιασφαλιστικό περιεχόμενο που καλείται να υπηρετήσει ο ΕΦΚΑ, ανέδειξαν οι ταξικές δυνάμεις
Στάση εργασίας, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και πορεία που κατέληξε στο Μέγαρο Μαξίμου, έκαναν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, διαμαρτυρόμενοι για προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι, τα οποία προκύπτουν βέβαια στη βάση του ίδιου του αντιασφαλιστικού νόμου που καλείται να υπηρετήσει ο ΕΦΚΑ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στα Ασφαλιστικά Ταμεία με το πανό της, καλώντας τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Καμιά απόλυση - υποχρεωτική μετάταξη - κινητικότητα. Καμιά δυσμενής μεταβολή εργασιακής κατάστασης σε όλα τα επίπεδα. Κάλυψη των απωλειών στο μισθό και τη σύνταξη. Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Ασφαλιστικά Ταμεία, σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες τους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Οχι στη συγχώνευση - κλείσιμο υποκαταστημάτων. Οχι στη συρρίκνωση δομών και αντικειμένων. Να φύγουν όλες οι ιδιωτικές εταιρείες από την Κοινωνική Ασφάλιση. Αποκλειστικά δημόσια - καθολική - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αναπλήρωση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων. Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία.

Σε ανακοίνωσή της, που μοίρασε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η Επιτροπή, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η τυπική έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ από 1/1/2017 συνοδεύτηκε από σωρεία διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων που "κάθισαν" πάνω σε ήδη σωρευμένα προβλήματα, όπως η τραγική έλλειψη προσωπικού. Τα προβλήματα αυτά, που τα πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια, εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν από τον πυρήνα του προβλήματος, το αντιασφαλιστικό περιεχόμενο που καλείται να υπηρετήσει ο ΕΦΚΑ».

Ανάλογη κινητοποίηση των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία έγινε χτες και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το ΙΚΑ Αριστοτέλους, στην οποία συμμετείχαν οι δυνάμεις της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας ΙΚΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ