Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αγώνας ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά

Νέα κινητοποίηση, με συγκέντρωση αρχικά στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτώντας σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

«Αυξήσεις στους μισθούς και σταθερή δουλειά, αγώνας ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά»: Με το σύνθημα αυτό έφτασαν στη συγκέντρωση οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», που είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες και οι οποίοι έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη επίσχεση εργασίας, εφόσον μέχρι τότε δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ παράλληλα θα κάνουν συγκέντρωση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσα από εργολαβικές εταιρείες στα δημόσια νοσοκομεία, αντιμετωπίζουν τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία που επιβάλλουν οι εργοδότες. Ταυτόχρονα, βλέπουν μπροστά τους τον κίνδυνο της απόλυσης και της ανεργίας, καθώς οι κυβερνητικές εξαγγελίες για προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στις αντίστοιχες υπηρεσίες και η προωθούμενη μοριοδότηση για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων φέρνουν τους σημερινούς εργαζόμενους αντιμέτωπους με τους ανέργους, να διαγκωνίζονται για μια θέση εργασίας, που κι αυτή έχει ημερομηνία λήξης...

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», Ηλίας Σιώρας, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι εργολαβικοί και το σωματείο για να μπει τέρμα στην απληρωσιά, για να προσληφθούν όλοι με μόνιμη, σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα και να καλυφθούν με επιπλέον προσλήψεις οι ανάγκες των νοσοκομείων σε προσωπικό. Ενημέρωσε, επίσης, τους συγκεντρωμένους για τις κινητοποιήσεις που βρίσκονταν την ίδια ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Εργασίας.

Ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας και από εκεί, μαζί με τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι την οδό Ηρώδου Αττικού, όπου συνάντησαν τον αστυνομικό φραγμό, λίγα μέτρα πριν από το Μέγαρο Μαξίμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ