Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Δικαστική δίωξη των συνταξιούχων

Αρχίζει σήμερα το Συνέδριό του, με την πλειοψηφία να επιδιώκει αποκλεισμό των συνταξιούχων

Με συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια και δικαστικές αποφάσεις, συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ, προσπαθούν, ενόψει του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, που ξεκινάει σήμερα, να πετύχουν την αλλαγή των συσχετισμών και την αδρανοποίησή του.

Συγκεκριμένα, με δεύτερη προσφυγή τους, συνδικαλιστές και σωματεία που οι διοικήσεις τους πρόσκεινται στις τρεις παραπάνω παρατάξεις, κατέθεσαν στις 10 Αυγούστου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων συνταξιουχικών οργανώσεων από το συνέδριο. Το μονομελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς με απόφασή του δέχτηκε την αίτηση και διέταξε τη μη συμμετοχή των αντιπροσώπων των συνταξιούχων, επιβάλλοντας μάλιστα και ρήτρα 50.000 δραχμών για κάθε αντιπρόσωπο σε περίπτωση συμμετοχής!

Οι συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουν συναινετικούς συσχετισμούς. Και αυτό, καθώς είδαν και διαπίστωσαν, το τελευταίο διάστημα, μετά την παραίτηση του γενικού γραμματέα (στελέχους της ΠΑΣΚΕ) και την ανασυγκρότηση του προεδρείου, ότι το ΕΚ Λιβαδειάς άλλαξε ρότα. Ασχολήθηκε με τα προβλήματα που δημιουργεί και οξύνει η κυβερνητική πολιτική, αντιμετωπίζοντάς τα αγωνιστικά και συσπειρωμένα. Θεώρησαν, λοιπόν συμφέρον, να κάνουν προσφυγή στο Πρωτοδικείο, ποινικοποιώντας για μια ακόμα φορά τη συνδικαλιστική δράση και λειτουργία, για να αποκλείσουν τους συνταξιούχους, μετά από 20 χρόνια συμμετοχής τους σε όλα τα συνέδρια και με τη «βούλα» του Καταστατικού της Οργάνωσης.

Σχολιάζοντας στο «Ρ» αυτή την εξέλιξη ο Αλέκος Καρβούνης, πρόεδρος του ΕΚ, τόνισε ότι «η μετά από 20 χρόνια ανακίνηση του θέματος αποβλέπει στην αλλοίωση του σώματος των αντιπροσώπων και στην προσπάθεια αλλαγής συσχετισμών. Εμπεριέχει, όμως, και το στοιχείο της ανηθικότητας απέναντι στην προσφορά αυτών των ανθρώπων και στους αγώνες τους. Πρέπει να κατανοήσουν ότι οι σημερινοί συνδικαλιστές αποτελούμε συνέχεια αυτών, που κάποιοι σήμερα, με τη δικαστική απόφασή τους έβγαλαν εκτός συνδικαλιστικού κινήματος».

Στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚ Λιβαδειάς συμμετέχουν 90 αντιπρόσωποι από 24 σωματεία, ενώ αναμένεται να καταθέσουν ψηφοδέλτια τέσσερις συνδυασμοί: ΕΣΑΚ, δύο από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ