Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ
Δράση για την υπεράσπιση του ΟΑΕΔ

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού

Η επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης αγώνων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επισημάνθηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Μιλώντας στη σύσκεψη ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ η κυβέρνηση επιχειρεί την πλήρη μετατροπή του Οργανισμού σε εργαλείο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Πρόσθεσε δε, ότι οι αλλαγές αυτές έχουν σχέση με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη στήριξη, με επιδοτήσεις, των εργοδοτών, την παράδοση της κατάρτισης σε ιδιωτικές σχολές και της εύρεσης εργασίας στα ιδιωτικά δουλεμπορικά γραφεία.

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Τ. Τσιόγκας κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και να συντονίσουν την αγωνιστική δράση τους για να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, επισημαίνοντας ότι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κινείται σ' αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιώντας εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς.

Βόλος

Επίσης, η διοργάνωση συλλαλητηρίου, στις 11 Σεπτέμβρη, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ αποφασίστηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων που πραγματοποιήθηκε και στο Βόλο με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών. Επιπλέον, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν εξορμήσεις και συγκεντρώσεις ενημέρωσης των εργαζομένων σε όλους τους εργασιακούς χώρους, να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια σωματείων για να συντονίσουν την αγωνιστική δράση τους και να γίνει νέα ευρεία σύσκεψη στις 6 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ