Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ»
Πολύπλευρη επιχείρηση τρομοκράτησης

Συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών κατάγγειλαν στο βουλευτή του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκη τα κρούσματα τρομοκράτησης των απεργών

Στο γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης, που στόχο έχει το «χτύπημα» της εργατικής πρωτοπορίας και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι ενταγμένα τα τελευταία σοβαρά κρούσματα εργοδοτικής τρομοκρατίας και παρεμβάσεων δικαστικών λειτουργών.

Με τη δήλωση αυτή ο βουλευτής Αγγελος Τζέκης απάντησε στα όσα - μιλώντας νωρίτερα - κατήγγειλαν συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών, σχετικά με τη συμπεριφορά των προϊσταμένων της εισαγγελίας απέναντι στους απεργούς του «Γεωργιάδη», οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους τέσσερις μήνες τώρα.

Η συνάντηση του κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Αγγελο Τζέκη και τον Κ. Αβραμόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έγινε στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ με τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Οπως δήλωσαν οι συνδικαλιστές, η απεργία για την ανάκληση των 35 απολύσεων στο εργοστάσιο «Γεωργιάδης», συνεχίζεται, ενώ πέρα από την εργοδοτική και αστυνομική βία οι απεργοί έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και μια «άτυπη» εισαγγελική παρέμβαση, που εκδηλώνεται με σκοπό να σταματήσουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους. Για το πρώτο οι συνδικαλιστές εξέφρασαν την απορία τους πώς γίνεται να μην εκδηλώνεται ενδιαφέρον από την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη για τη δράση του Γεωργιάδη, ο οποίος έλαβε δάνειο ακριβώς για να αναπτύξει την επιχείρησή του, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας κι αντί γι' αυτό η εταιρία του άρχισε να απολύει εργαζόμενους και να τους αντικαθιστά με «μαύρη εργασία». Για το άλλο θέμα, τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας, ενημέρωσαν το κλιμάκιο για τη στάση της Εισαγγελίας και τις «προειδοποιήσεις» που δέχτηκαν τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας στην περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία στο εργοστάσιο «Γεωργιάδης».

Από την πλευρά του ο Αγγ. Τζέκης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων στα εμφιαλωμένα, ενώ είπε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.

Οπως δήλωσε στη συνέχεια ο βουλευτής, η κυβέρνηση στοχεύει στο χτύπημα της πολιτικής και της συνδικαλιστικής πρωτοπορίας και στα πλαίσια αυτά γίνονται οι διώξεις ενάντια σε στελέχη του Κόμματος και σε αγωνιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ανέφερε χαρακτηριστικά τα «αγροτοδικεία», τα «μαθητοδικεία», τις δικαστικές διώξεις σε βάρος στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπως αυτή που εκδηλώθηκε πριν λίγες μέρες στην Καβάλα. «Οταν βλέπουν ένα συνδικάτο να αγωνίζεται για κατοχύρωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και τα δίκαια της εργατικής τάξης, οι εργοδότες και οι πολιτικοί εκφραστές τους, λένε "θα πρέπει να τους καθυποτάξουμε". Και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται, πέρα από την εργοδοτική τρομοκρατία και οι μηχανισμοί του κράτους», σημείωσε ο βουλευτής Αγγελος Τζέκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ