Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προσφυγή για ακύρωση

Προσφυγές για ακύρωση του νέου κανονισμού καλαθοσφαίρισης, ως παράνομου, κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) και ο μπασκετμπολίστας της Λάρισας Κ. Αθανασόπουλος. Στις ανεξάρτητες προσφυγές τους ζητούν, συγκεκριμένα, να ακυρωθεί η από 13-6-2001 απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού, με την οποία εγκρίθηκε ο ειδικός κανονισμός καλαθοσφαίρισης που καθορίζει τις εργασιακές και λοιπές σχέσεις των καλαθοσφαιριστών με τις Καλαθοσφαιριστικές Ανώνυμες Εταιρίες και τα τμήματα αμειβομένων καλαθοσφαιριστικών σωματείων.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι ο ειδικός αυτός κανονισμός είναι παράνομος, γιατί μεταχειρίζεται προνομιακά τα σωματεία σε μια σειρά θεμάτων, ενώ είναι και αντίθετος με τη νομοθεσία. Επίσης, επισημαίνουν ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοσή του.

Εκτός ΠΑΟ Αλούπης - Παναγούλιας

Με δύο αποφάσεις του ΣτΕ (2837 και 2838/2001) παραμένουν εκτός της διοίκησης του Παναθηναϊκού οι Θεόδ. Αλούπης και Κ. Παναγούλιας. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές που είχαν καταθέσει και με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν οι από 18-2-2000 αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αθλητισμού. Βάσει των τελευταίων αυτών αποφάσεων είχαν τεθεί εκτός του ΔΣ του ΠΑΟ, επειδή παράλληλα είχαν εκλεγεί στις 28-6-1999 και μέλη του ΔΣ της Ανώνυμης Εταιρίας Παναθηναϊκός Αθλητικός Ομιλος Καλαθοσφαίρισης, πράγμα που δεν επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ