Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 80-66
Εδειξαν τα... δόντια τους

Μεγάλη νίκη πέτυχε με το ξεκίνημα η Γιουγκοσλαβία απέναντι στην Κροατία, για τους ομίλους του Ευρωμπάσκετ, με 80-66. Το... χέρι τους στην επιτυχία αυτή του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος έβαλαν οι Στογιάκοβιτς και Μποντίρογκα, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Γ΄ ομίλου.

Οι Γιουγκοσλάβοι προηγήθηκαν στο σκορ και το κράτησαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (43-35) αν και στο μεταξύ είχαν φτάσει αρκετές φορές τη διαφορά πάνω από 10 πόντους. Αυτό έγινε καθώς δύο Κροάτες, ο Εμίλιο Κόβατσιτς και ο Γιαν Τάμπακ, συμπλήρωσαν νωρίς τα 4 φάουλ και δεν μπορούσαν να πιέσουν αρκετά κάτω από το καλάθι τους.

Στην επανάληψη, η αντίδραση των τυπικά φιλοξενούμενων είχε αποτέλεσμα τη μείωση της διαφοράς αλλά ο Στογιάκοβιτς με τρίποντο 5΄ πριν το τέλος έκανε το 58-70... καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Η συνέχεια είχε μία τάση αγγαρείας καθώς τόσο οι Κροάτες όσο και οι αντίπαλοί τους δεν πίεζαν κάτω από τα καλάθια, με αποτέλεσμα οι Γιουγκοσλάβοι να πάρουν άνετα τη νίκη.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Μποντίρογκα 9, Πέτροβιτς, Ομπράντοβιτς 6, Στογιάκοβιτς 21, Στεπάνοβιτς 8, Γιάριτς 9, Ντρόμπνιακ 2, Τάρλατς 3, Τομάσεβιτς 13, Γκούροβιτς 9, Μιλόγεβιτς. ΚΡΟΑΤΙΑ: Μουλαομέροβιτς 12, Σέζαρ 2, Μρσιτς, Πρκάτσιν 6, Κρστιτς, Γκίριτσεκ 17, Κόβατσιτς 19, Σκέλιν 4, Μάμιτς, Βούιτσιτς 2, Τάμπακ 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ