Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 83-82
Διά χειρός Αλβέρτη

Με ένα τρίποντο του Φραγκίσκου Αλβέρτη στην εκπνοή του αγώνα, η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ πήρε μια μεγάλη νίκη επί της Ιταλίας με 83-82. Ο Ελληνας διεθνής, χωρίς να έχει την απόδοση που του αρμόζει, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, έδειξε την αξία του ακριβώς εκεί που χρειαζόταν. Παράλληλα, «έσβησε» τις δυσάρεστες στιγμές των νεκρών διαστημάτων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που παραλίγο, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, να κοστίσει ακριβά. Από την άλλη, η Ιταλία, αν και δεν απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα πολλά λάθη των παικτών του Κώστα Πετρόπουλου και στο... παρα ένα θα είχαν πάρει τη νίκη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε το γνωστό καλό πρόσωπό του όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Γιώργος Σιγάλας «έβρισκαν» το καλάθι, αλλά στη συνέχεια έπεσαν σε λήθαργο και έτσι η διαφορά των 6 πόντων υπέρ μας έγιναν -1 (24-25, που ήταν και το αποτέλεσμα του α' δεκαλέπτου). Στο β' δεκάλεπτο, ο Σιγάλας με 4 πόντους έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Εθνική ομάδα και παράλληλα το σύνθημα για την αντεπίθεση. Ομως, δεν υπολόγισαν τους Μιάν και Πετσίλε που δε δυσκολεύονταν να σκοράρουν, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα του ημιχρόνου σε 42-42.

Οι Ελληνες παίκτες ξεκίνησαν για άλλη μια φορά καλά, πήραν το προβάδισμα 56-50 και 60-52 μέχρι το τέλος του γ' δεκαλέπτου, όπου είχε διαμορφωθεί το 66-60. Στο τελευταίο μέρος όμως δε συνέβη το ίδιο και το νεκρό διάστημα που είχε η Εθνική μας, ήταν ό,τι καλύτερο για τους αντιπάλους μας, που πέρασαν στην αντεπίθεση και μάλιστα προηγήθηκαν με 70-67. Εκεί ο Ρεντζιάς προσπάθησε, αλλά μόνος του δεν μπορούσε να κάνει αρκετά πράγματα. Η διαφορά έφτασε τους 8 πόντους (72-80), αλλά στο σημείο εκείνο, τόσο οι Παπαλουκάς και Παπανικολάου, όσο και ο Κακιούζης έδωσαν δύναμη στους υπόλοιπους για το τέλος. Εκεί όμως ο τελευταίος έκανε φάουλ στον Φούτσκα, που ευστόχησε στις δύο βολές κάνοντας το σκορ 82-80. Στα ύστατα 5'' η μπάλα κατέβηκε γρήγορα, έφτασε στον Αλβέρτη που με τρίποντο έδωσε τη νίκη στην Εθνική ομάδα.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλαϊτζής 3, Χατζηβρέττας, Παπαλουκάς 8 (1), Παπανικολάου 6, Σιγάλας 16 (3), Φώτσης, Αλβέρτης 11 (1), Ντικούδης 4, Κακιούζης 7 (1), Ρεντζιάς 22 (3), Γιαννούλης 6. ΙΤΑΛΙΑ: Ραντούλοβιτς 9 (1), Μπαζίλε 13 (2), Γκαλάντα 2, Φούτσκα 21, Ντε Πολ 6, Μαρκονάτο 4, Πετσίλε 13 (1), Μενεγκίν 5 (1), Ριγκέτι 2, Μιάν 5 (1), Κιάζιτς 2.

  • Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Τουρκία δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε τη νίκη από τη Λετονία με 85-82 και η Ισπανία επικράτησε της Σλοβενίας με 85-61.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ