Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρσεις ασυλίας

Απέρριψε χτες η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής τρεις υποθέσεις για άρση ασυλίας βουλευτών, με την πρώτη να αφορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Βαρδάκη, η δεύτερη τον βουλευτή της ΝΔ Θ. Φορτσάκη και η τρίτη 72 βουλευτές της ΝΔ.

Οσον αφορά τον Σ. Βαρδάκη η σχετική εισαγγελική πρόταση αφορούσε την περίοδο που ο ίδιος ως πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συμμετείχε ως εκπρόσωπος φορέα σε δημοτική εταιρεία του Δ. Ηρακλείου, η οποία ελέγχεται για κακοδιαχείριση. Από τους 217 βουλευτές, υπέρ της άρσης ψήφισαν 78 βουλευτές, κατά 137, ένας «παρών» και ένας λευκό. Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας.

Η εισαγγελική πρόταση για τον Θ. Φορτσάκη αφορούσε ανυπόγραφη μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος του με την κατηγορία ότι ως Πρύτανης δεν έθεσε σε αργία καθηγητή του πανεπιστημίου ο οποίος είχε διωχθεί για νόθευση εγγράφου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Ολομέλεια ο Θ. Φορτσάκης η μήνυση αφορούσε την περίοδο πριν γίνει πρύτανης. Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή ψήφισαν 24 βουλευτές, κατά της άρσης 190 βουλευτές, δύο ψήφισαν «παρών» και ένας λευκό. Το ΚΚΕ ψήφισε κατά της άρσης.

Η εισαγγελική πρόταση για τους 72 βουλευτές στηρίχθηκε σε μήνυση που κατέθεσε πολίτης κατά των 72 επειδή ψήφισαν τα μνημόνια. Υπέρ ψήφισαν 15 βουλευτές, κατά 201 βουλευτές και ένας λευκό. Το ΚΚΕ ψήφισε κατά της άρσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ