Κυριακή 19 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις αυτήν τη βδομάδα

Τα Φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ συνεχίζονται αυτή τη βδομάδα.

Το Φεστιβάλ της Οργάνωσης των ΤΕΙ στην Αττική θα γίνει στις 24 Μάρτη, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νίκαιας «Πλάτων» (απέναντι από τα «Village Park» Ρέντη) από τις 7.30 μ.μ., με: Συναυλία φοιτητικών συγκροτημάτων. Μονόπρακτα του Μπ. Μπρεχτ: «Ντάνσεν» και «Πόσο κοστίζει το σίδερο». Ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεγάλη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη. Λαϊκό γλέντι. Μια μέρα πριν, στις 23 Μάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι, στο κυλικείο του ΤΕΙ Πειραιά, θα γίνουν εκδήλωση για τον αθλητισμό με τον Μιχάλη Λεάνη και η απονομή για το τουρνουά μπάσκετ που θα διεξαχθεί τις προηγούμενες μέρες, ενώ από αύριο έως τις 23 Μάρτη, στο κτίριο της ΣΕΥΠ (Θηβών) θα υπάρχει έκθεση για τη θέση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Στη Χαλκίδα, διήμερο Φεστιβάλ θα γίνει στις 21 και 22 Μάρτη, στο ΤΕΙ. Στο χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις με θέματα «Κομματικός επαναστατικός Τύπος» και «Καπιταλισμός vs σοσιαλισμός: Κερδίζεις αλήθεια στο σύστημα που ζεις;». Την πρώτη μέρα θα γίνει συναυλία στις 4 μ.μ., με τους «Sober on Tuxedos» και τους «Anthi Crew». Τη δεύτερη μέρα, στις 2 μ.μ., στο μικρό αμφιθέατρο θα γίνει συζήτηση με θέμα «Επαγγελματικά δικαιώματα και επιχειρηματικότητα. Μύθοι και πραγματικότητα», όπου θα μιλήσει η Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα παρέμβει η Αφροδίτη Κτενά, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΤΕΙ Στερεάς, και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα σχετικού ερωτηματολογίου που διακίνησε η Οργάνωση της ΚΝΕ στο ΤΕΙ. Στις 8 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Παιδαγωγικό ποίημα» στο μεγάλο αμφιθέατρο.

Στην Κομοτηνή, διήμερο εκδηλώσεων θα γίνει στις 22 και 23 Μάρτη (έναρξη 7.30 μ.μ.), στο φουαγέ του Ιστορικού του ΔΠΘ. Την πρώτη μέρα θα γίνουν: Προβολή βίντεο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στις χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός. Ομιλία με θέμα «Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ», από τον Δημήτρη Παπατολίδη, Γραμματέα Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι. Τη δεύτερη μέρα: Παρουσίαση των συλλογικών εργασιών «Αντιπαράθεση με τα συγγράμματα του Τμήματος Ιστορίας - Εθνολογίας και τα σχολικά βιβλία για την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917», «Κοινωνικές δομές και κοινωνική μέριμνα: Το παράδειγμα της ΕΣΣΔ vs Στρατηγική της ΕΕ», «Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς στον καπιταλισμό vs Εργατική δημοκρατία στο σοσιαλισμό». Μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε απ' τον κόσμο... Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Στη Χίο, γίνονται εκδηλώσεις (στις 18.00 στο Μιχάλειο κτίριο, μικρή αίθουσα του ισογείου): Αύριο Δευτέρα προβολή της ταινίας «Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα», την Τρίτη 21 Μάρτη παρουσίαση της μπροσούρας «Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις! Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία!» από τον Αρη Μιχαλάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, την Τετάρτη 22 Μάρτη, συζήτηση με θέμα «Διεθνείς και εγχώριες οικονομικές εξελίξεις. Μελετώντας τις, μπορούμε να καταλάβουμε και να αλλάξουμε τον κόσμο», με ομιλητή τον Γρηγόρη Λιονή, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λάρισα, την Τετάρτη 22 Μάρτη, εκδηλώσεις θα γίνουν στις 8.30 μ.μ., στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ, με: Παρουσίαση συλλογικής εργασίας για τις εστίες στις σοσιαλιστικές χώρες, συναυλίες, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι και πάρτι. Θα μιλήσει ο Θανάσης Μπιζαϊντές, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Στο Βόλο, την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 8.30 μ.μ., στη «Χωροταξία» θα γίνουν εκδηλώσεις με: Παρουσίαση με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό» βασισμένη στην αντίστοιχη έκδοση του ΚΣ, συναυλίες φοιτητικών σχημάτων, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι και πάρτι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα φεστιβαλικά ραντεβού των επόμενων ημερών (2022-09-01 00:00:00.0)
Αλλα Φεστιβάλ και εκδηλώσεις αυτές τις μέρες (2017-03-22 00:00:00.0)
Την Παρασκευή παίρνουν τη σκυτάλη τα ΤΕΙ Αττικής (2015-06-24 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση για τον Διαμαντή στη Θεσσαλονίκη (2011-06-17 00:00:00.0)
Κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους (2009-02-13 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ (2005-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ