Τετάρτη 22 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Την είδηση πως τουλάχιστον 26 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα πριν ένα 48ωρο στην ημιαυτόνομη επαρχία Τζούμπαλαντ της νότιας Σομαλίας, μετέδωσε χτες τοπικός ραδιοσταθμός, επικαλούμενος δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Μοχάμεντ Χουσέιν, και τις δραματικές επιπτώσεις της παρατεταμένης ξηρασίας που πλήττει εδώ και καιρό τη νότια Σομαλία, καταστρέφοντας αγροτικές καλλιέργειες και την ντόπια κτηνοτροφία.

ΛΑΑΓΙΟΥΝ - ΡΑΜΠΑΤ.-- Ο υπουργός Εξωτερικών της Δυτικής Σαχάρας, Μοχάμεντ Σάλεμ Ουλντσάλεκ, κάλεσε χτες την Αφρικανική Ενωση (ΑΕ) να επιβάλλει κυρώσεις στο Μαρόκο για την απουσία του από συνάντηση που είχε προγραμματιστεί σε σχέση με το μέλλον της χώρας του. Το Μαρόκο είχε αποβληθεί από την ΑΕ επειδή το 1975 προσάρτησε τη Δυτική Σαχάρα αναγορεύοντάς την «νότια επαρχία» του.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Εκατοντάδες συγγενείς θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτέμβρη 2001 προσέφυγαν χτες στα δικαστήρια κατά της Σαουδικής Αραβίας, θεωρώντας τη μοναρχία της χώρας βασική υπεύθυνη για τις επιθέσεις, με αιτιολογικό ότι 15 από τους 19 δράστες των επιθέσεων ήταν Σαουδάραβες.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Απεβίωσε χτες σε ηλικία 66 ετών από σπάνια καρδιακή νόσο ο Μάρτιν Μακγκίνες, πρώην διοικητής του ΙΡΑ και επί μία 10ετία αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας. Τον περασμένο Γενάρη είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την πολιτική και ότι δεν θα ηγείτο του εθνικιστικού του κόμματος στις εκλογές του Μάρτη, επικαλούμενος προβλήματα υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ