Παρασκευή 24 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Εντονες πιέσεις από το αυξανόμενο κύμα άνω των 3.000 Νοτιοσουδανών προσφύγων που εισρέουν καθημερινά στην Ουγκάντα ανακοίνωσαν χτες πως δέχονται Ουγκαντέζοι αξιωματούχοι, σημειώνοντας πως από τα μέσα του περασμένου Ιούλη έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα τους πάνω από 570.000 πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν, πέρα από τους περίπου 1.300.000 άλλους που πήγαν στην Ουγκάντα, μετά το ξέσπασμα αιματηρών συγκρούσεων το Δεκέμβρη του 2013. Ο 69χρονος πρωθυπουργός της Ουγκάντα, Ρουζακάνα Ρουγκούντα, έκανε έκκληση για διεθνή βοήθεια ύψους 250.000.000 δολαρίων ώστε να δοθεί η κατάλληλη βοήθεια στους Νοτιοσουδανούς πρόσφυγες.

ΚΑΪΡΟ.-- Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού ανακοίνωσε χτες πως τουλάχιστον 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στο κεντρικό Σινά, μετά από έφοδο του στρατού σε κρησφύγετο φανατικών ισλαμιστών. Στις ίδιες συγκρούσεις σκοτώθηκαν και 15 τζιχαντιστές και συνελήφθησαν άλλοι επτά.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Το υπουργείο Αμυνας της Αλβανίας επιβεβαίωσε χτες έκρηξη σε στρατόπεδο στο Πόρτο Ρομάνο (40 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Τίρανα) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων. Η αιτία της έκρηξης δεν έγινε άμεσα γνωστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ