Πέμπτη 30 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ξεπερνάνε τα 90 τα χαιρετιστήρια μηνύματα για το 20ό Συνέδριο

Τα χαιρετιστήρια μηνύματα για το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα και Οργανώσεις απ' όλο τον κόσμο που φτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, έχουν ξεπεράσει τα 90 και συνεχίζουμε και σήμερα τη δημοσίευση αποσπασμάτων (ολόκληρα τα μηνύματα βρίσκονται στο πόρταλ του ΚΚΕ «902.gr», με τη χρονολογική σειρά που φτάνουν στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής και μεταφράζονται στα ελληνικά).

Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας

«Το Συνέδριο θα έχει σημαντική συμβολή στη θεωρία και την πρακτική του σοσιαλισμού στον 21ο αιώνα, θα δώσει νέα ώθηση στην ενίσχυση των φιλικών δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Ελλάδας και της Λευκορωσίας και επίσης στην ανάπτυξη των αμοιβαία επωφελών σχέσεων των χωρών και των λαών μας».

Ελβετικό Κόμμα Εργασίας

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας με την πάλη των Ελλήνων εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, καθώς και με την πάλη του Κόμματός σας για τα δίκαια συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη δικτατορία των μονοπωλίων, για το σοσιαλισμό.

Αν και μικρό κόμμα με περιορισμένη επιρροή σε επίπεδο Ελβετίας, το Ελβετικό Κόμμα Εργασίας καταβάλλει ωστόσο προσπάθειες για τη διεξαγωγή της πάλης για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών τάξεων, για την κοινωνική πρόοδο, ενάντια στην υιοθέτηση από την Ελβετία μιας λογικής συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, ενάντια στην εν μέρει προσχώρηση στην ΕΕ με το πρόσχημα διμερών συμφωνιών, την οποία επιθυμούν η ελβετική αστική τάξη και η σοσιαλδημοκρατία».

Μαρξιστικό Κίνημα «Λαϊκή Αντίσταση» (Μολδαβία)

«Η συνεπής θέση του ΚΚΕ, που πολλές φορές έδειξε ότι το σύνθημα διάφορων αστών "αριστερών" για τη δυνατότητα "μιας άλλης Ευρώπης", με ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και διατήρηση της Ευρωένωσης και των άλλων ιμπεριαλιστικών θεσμών, είναι αυταπάτη και συνειδητή εξαπάτηση των εργαζομένων, απέδειξε περίλαμπρα την ορθότητά της, όταν η "αριστερή" κυβέρνηση του Τσίπρα, αφού έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τα αποτελέσματα του παλλαϊκού δημοψηφίσματος που η ίδια οργάνωσε, συνθηκολόγησε άνευ όρων μπροστά στην τρόικα (ΕΚΤ, ΕΕ και ΔΝΤ).

Ετσι, το ΚΚΕ είναι ο αναγνωρισμένος ηγέτης του κομμουνιστικού κινήματος στην περιοχή, το Κόμμα που αποτελεί σημείο αναφοράς των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των άλλων χωρών».

Ενωση του Λαού της Γαλικίας

«Το Κόμμα μας και το Πατριωτικό Μέτωπο στο οποίο συμμετέχουμε, το Εθνικό Μπλόκο Γαλικίας, παρακολουθεί στενά τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στις συνθήκες που έχει επιβάλει η τρόικα, σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, και υπάρχουν τόσες ομοιότητες στις σκληρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργατικές και λαϊκές τάξεις, από την καταστροφή των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, ωστόσο γνωρίζουμε και την αταλάντευτη αντίσταση του ελληνικού λαού που καθοδηγείται από το ΚΚΕ».

Κομμουνιστικός Πόλος Λουίς Κάρλος Πρέστες (Βραζιλία)

«Χωρίς αμφιβολία, το ΚΚΕ έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά Κομμουνιστικά Κόμματα, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην ενότητα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Ως μαρξιστική - λενινιστική οργάνωση, θεωρούμε ότι η ιστορική εποχή μας χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία του μονοπωλιακού καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού, και ότι η καπιταλιστική κρίση, που τσακίζει τις συνθήκες διαβίωσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, έχει δομικό χαρακτήρα. Οι κομμουνιστές, ως πρωτοπορία του προλεταριάτου, έχουμε τη μοναδική αποτελεσματική εναλλακτική για το ξεπέρασμα του εκμεταλλευτικού συστήματος που οδηγεί την ανθρωπότητα στο γενικευμένο εκβαρβαρισμό.

Οι κομμουνιστές του ΚΚΕ έχουν δώσει παραδείγματα αντίστασης και ανιδιοτελούς αφοσίωσης στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια για όλους τους λαούς του κόσμου».

Κομμουνιστικό Κόμμα Βιρμανίας (Μιανμάρ)

«Ως μια φτωχή και καθυστερημένη χώρα, αλλά με πολλούς αναξιοποίητους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους, η χώρα μπαίνει στο στόχαστρο πολλών χωρών για εκμετάλλευση, μαζί με τους τοπικούς τους συνεργάτες και δεκανίκια διαφόρων αποχρώσεων.

Αν και δεν μπορούμε να συμμετέχουμε δραστήρια στο διεθνές κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα εξαιτίας των αντικειμενικών μας περιορισμών, προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις μας να ενισχύσουμε το εργατικό κίνημα στη χώρα, με βάση την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Στηριζόμαστε στις εθνότητες και στους λαούς της Βιρμανίας, που έχουν μακρά παράδοση πάλης ενάντια σε κάθε είδος καταπίεσης και καταπιεστή και θα έχουν τη συμβολή τους στην κοινή πάλη της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο. Θα ενωθούμε με τους εργαζόμενους του κόσμου στην πάλη για να κόψουμε τα πλοκάμια των ιμπεριαλιστών και των καπιταλιστικών πολυεθνικών».

Προοδευτικό Βήμα του Μπαχρέιν

«Στο Προοδευτικό Βήμα του Μπαχρέιν αναμένουμε το 20ό Συνέδριό σας και τις συζητήσεις και σημαντικές αποφάσεις του, ως σημείο καμπής του κοινού μας αγώνα για την ήττα των σχεδίων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ώστε να τις αποτρέψουμε να σύρουν τον κόσμο μας προς νέους πολέμους, διαιρέσεις και συγκρούσεις, βγάζοντας διδάγματα από τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας, περιοχή που βιώνει την καταστροφή, τους πολέμους, τις θρησκευτικές διενέξεις και την κοινωνική διαίρεση, για να αντιμετωπίσουμε την επικίνδυνη ιμπεριαλιστική τάση που επιδιώκει σαφώς το ξαναμοίρασμα του κόσμου, μέσω της καταστολής των λαών και των προοδευτικών αγωνιζόμενων δυνάμεων με πρωτοπορία τους εργάτες, προκειμένου να διευκολυνθεί η επέκταση της κυριαρχίας της και η κλοπή του πλούτου των λαών και χωρών».

ΚΚ Ινδονησίας

«Το ΚΚ Ινδονησίας συγχαίρει το ΚΚΕ με αφορμή το 20ό Συνέδριό του και ελπίζουμε ότι η συνεχής σας πάλη και θετική δουλειά για τα ιδανικά του σοσιαλισμού να δικαιωθούν στον 21ο αιώνα».

Κοινωνικό και Πολιτικό Κίνημα Πατριωτική Πορεία της Κολομβίας

«Είναι πολλά τα καθήκοντα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων της Κολομβίας. Πρέπει να αντικρούσουμε τις ακραίες συντηρητικές δράσεις που επιδιώκουν να στριμώξουν τις οργανώσεις μας μέσω της παραστρατιωτικής τρομοκρατίας και ταυτόχρονα πρέπει να αναπτύξουμε την αγροτική μεταρρύθμιση και να οικοδομήσουμε την εναλλακτική πολιτική διέξοδο για να προωθήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη που επιδιώκουμε για όλη την κοινωνία. Ερχονται δύσκολοι καιροί για το δημοκρατικό και λαϊκό στρατόπεδο, μια κατάσταση εξίσου προβληματική με την περίοδο της μακροχρόνιας ένοπλης σύγκρουσης. Ολα όσα έχουμε συσσωρεύσει είναι σε διαδικασία μετάβασης για να μετατραπούν σε δημιουργική δύναμη εξουσίας και οργάνωσης για την εμβάθυνση των αγώνων που θα λύσουν την κοινωνική, πολιτική και οικονομική σύγκρουση προς όφελος της πλειοψηφίας. Θα χρειαστούμε την αλληλεγγύη σας, αυτή που δεχόμαστε εδώ και δεκαετίες χάρη στη διεθνιστική πρακτική που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, στη σταθερή επιδίωξή του να ενώσει τους εργάτες όλου του κόσμου και στα υψηλά ταξικά χαρακτηριστικά των μελών του».

Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (ΚΚΒ)

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας αποτιμά ως ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στα σχεδόν 100 χρόνια Ιστορίας του, στην ταξική πάλη ενάντια στον κοινό μας εχθρό, τον καπιταλισμό, που σήμερα είναι στο ανώτερο στάδιό του, στο ιμπεριαλιστικό. Σας συντροφεύουμε στις προσπάθειές σας να επικρατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας αναγνωρίζει επίσης την προσπάθεια και τις δράσεις του Κόμματός σας για την εδραίωση και το δυνάμωμα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Ηταν καθοριστικό για την παγκόσμια ταξική πάλη του προλεταριάτου, το κάλεσμα που απηύθυνε το ΚΚΕ το 1998 στα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο, για να πάρουμε μέρος στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ), ως πλατφόρμα συζήτησης και αλληλεγγύης. Μια συνάντηση που πρέπει όλο και περισσότερο να αναλαμβάνει τις ευθύνες της σε περιόδους αντεπίθεσης της διεθνούς δεξιάς, που περιλαμβάνει το σοσιαλδημοκρατικό ρεφορμιστικό τμήμα καθώς και εκφράσεις της νεοφασιστικής ακροδεξιάς».

Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας

«Το ΚΚΕ βρίσκεται δικαιωματικά στην πρωτοπορία του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, συνεχίζει την επιστημονική επεξεργασία των θέσεων των κλασικών του Μαρξισμού - Λενινισμού, διεξάγει ανελέητη πάλη με τον οπορτουνισμό».

ΚΚ Ισημερινού

«Οι σημαίες του ΚΚΕ ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων, των αγροτών, των νέων, των καλλιτεχνών και των διανοούμενων της χώρας, κι εκεί οφείλεται ο σεβασμός στα στελέχη του και, ως εκ τούτου, στο ένδοξο και ιστορικό ΚΚΕ.

Η σιδερένια οργάνωση του ΚΚΕ επιδρά στην ανασύνταξη και την ετοιμότητα της εργατικής τάξης για πάλη, τη συσπείρωσή της με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που επίσης παλεύουν ενάντια στο καταστροφικό καπιταλιστικό σύστημα και τις επιθετικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, κυρίως τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, που έχει πλήξει με πολέμους διάφορες περιοχές του κόσμου και διατηρεί την εγκληματική του απειλή στους λαούς που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους και επιλέγουν ένα δρόμο οικονομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης και κυριαρχίας».

ΚΚ Ιρλανδίας

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη για τη μεγίστη ενότητα των κομμουνιστών και όλων των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η ενότητα είναι απαραίτητη, και το ΚΚΕ έχει ένα ουσιαστικό ρόλο να παίξει σε αυτή τη στρατηγική, αν θέλουμε να βάλουμε τέλος στην κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και να σώσουμε τον πλανήτη μας από την καταστροφή από τον κρατικό μονοπωλιακό καπιταλισμό και να προχωρήσουμε προς το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ