Πέμπτη 30 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Προσπάθεια αποπροσανατολισμού με αφορμή τα επικείμενα μέτρα

Eurokinissi

Με αιχμή ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει «ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα», που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο «KΡHTH TV», προσπάθησε χτες για άλλη μια φορά να «σκεπάσει» τη δηλωμένη πρόθεση του κόμματός του να υλοποιήσει ως πιθανή επόμενη κυβέρνηση τα όποια μέτρα ψηφιστούν από την τωρινή κυβέρνηση. Πρόθεση που άλλοτε με φράσεις του τύπου «το κράτος έχει συνέχεια» ή «θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», έχει εκφραστεί από στελέχη του κόμματός του και έχει εννοηθεί και από τον ίδιο.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ανάμεσα σε άλλα: «Ο κ. Τσίπρας θα τα ψηφίσει μόνος του τα μέτρα αυτά και θα δοκιμαστεί η κυβερνητική πλειοψηφία πάνω στα μέτρα αυτά. Και αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει τους 153 βουλευτές, η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές». Συνέχισε: «Δεν είναι μόνο δική μου απόφαση, είναι και ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Είναι μια απόφαση η οποία δεσμεύει συνολικά όλο το Κόμμα». Ταυτόχρονα, για να διασκεδάσει και τη φημολογία ότι δέχεται πιέσεις από τους δανειστές και «εταίρους» της ντόπιας αστικής τάξης στο εξωτερικό, για να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία παρέμβαση ξένου παράγοντα».

Παραπέρα, εκφράζοντας πόθους των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων να απελευθερωθούν κονδύλια από την εξυπηρέτηση του χρέους, ώστε να ενισχυθούν και παραπέρα, ζήτησε να υπάρχει μια «γενναία ρύθμιση του χρέους». Συνέχισε: «Πρέπει να πάμε σε μια επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους και μείωση των επιτοκίων». Ταυτόχρονα, στρώνοντας έδαφος για νέα αντιλαϊκά μέτρα, είπε: «Για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ρύθμιση, πρέπει να είμαστε εμείς, πρώτα απ' όλα, αξιόπιστοι». Σε αυτό το μοτίβο, και χαρακτηρίζοντας υπερβολικές τις απαιτήσεις των πιστωτών για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%, έταξε πως «θα δώσουμε αγώνα αυτό να το αλλάξουμε. Και πώς θα το αλλάξουμε; Με το να καταθέσουμε στο τραπέζι το δικό μας εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ