Παρασκευή 31 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Παρών» από αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες

Να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη και να προετοιμάσουν την επιτυχία τους, έχει καλέσει τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων η ΠΑΣΕΒΕ.

«Τα βλέπουμε και τα νιώθουμε τα "αντίμετρά" τους στις χιλιάδες κατασχέσεις που γίνονται κάθε μέρα, στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών και στο κυνήγι και τις απειλές από το ΚΕΑΟ. Δίνουν λίγα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια για να εξασφαλίσουν τη συναίνεση, και την ίδια ώρα χτίζουν τα πλεονάσματά τους πάνω στα δικά μας ελλείμματα», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της.

Αντίστοιχα, κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής να δώσουν «παρών» μαζί με τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 7/4, απευθύνει η παράταξη Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Λάρισας. Καλεί επίσης σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Β' ΔΟΥ Λάρισας, την Τετάρτη 5/4, στις 9 π.μ., ενάντια στη φοροληστεία και το φοροκυνηγητό. Αναφερόμενη στη συνδικαλιστική ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου, σημειώνει ότι συνεχίζει να καλλιεργεί κλίμα μοιρολατρίας, ρίχνει νερό στο μύλο της κυβερνητικής πολιτικής. Οπως αναφέρει, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, παρά τους φραστικούς βερμπαλισμούς απέναντι στην πολιτική που ρημάζει τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες, αρνήθηκε να στηρίξει τη συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα και καταψήφισε την πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου και στην παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία.

Τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια αποφασίζουν παράλληλα και μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει στις 7/4 το Εργατικό Κέντρο. «Η μικρομεσαία αγροτιά του νησιού μας συντάσσεται με όλους τους άλλους εργαζόμενους, που αγωνίζονται ενάντια στη νέα επίθεση που δέχονται τα όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν μείνει. Ενάντια στη νέα μείωση μισθών, συντάξεων και στη νέα φοροεπιδρομή που μας ετοιμάζουν. Στο συλλαλητήριο πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά και να διαδηλώσουμε, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι με την αγροτιά δεν έχει ξεμπερδέψει», αναφέρει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ