Παρασκευή 31 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη

«Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας». Με το σύνθημα αυτό ετοιμάζονται να διαδηλώσουν την Παρασκευή 7 Απρίλη, σε δεκάδες πόλεις της χώρας, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες.

Την ίδια μέρα που κυβέρνηση και κουαρτέτο στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ θα θέτουν σε ράγες το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν ενάντια σε παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα, με την επιτυχία των συλλαλητηρίων να δημιουργήσουν προϋποθέσεις κλιμάκωσης της πάλης και με απεργιακή απάντηση στο νέο γύρο επίθεσης.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο στις 7/4 θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες οργανώνονται σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στα συλλαλητήρια καλούν επίσης με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Απάντηση και στα αντιλαϊκά σχέδια για την Ενέργεια

Απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και κουαρτέτου για τη ΔΕΗ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν, με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας. Οπως επισημαίνει, η πώληση μονάδων της ΔΕΗ αποτελεί ένα παραπέρα βήμα στην ιδιωτικοποίηση του κλάδου της Ενέργειας, στην κατεύθυνση των Οδηγιών της ΕΕ και των απαιτήσεων του κεφαλαίου. Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για «ενιαίο φορέα Ενέργειας, ο οποίος θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου».

«Οποια και να είναι η τελική μορφή της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης», αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου, «θα διασφαλίζει την κερδοφορία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ενώ ταυτόχρονα θα επιφυλάσσει νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και επιδείνωση στη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο της σφαγής μας. Δεν υπάρχει κάποιο "καλύτερο" σχέδιο ιδιωτικοποίησης, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Να μη δείξουμε καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, οι οποίες διαχρονικά στήριξαν και στηρίζουν την απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση. Το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας θα πάρει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των εργαζομένων για τις εξελίξεις στον κλάδο, θα μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης. Με ταξική συσπείρωση και ενότητα όλων των εργαζομένων, παλεύουμε για την ακύρωση των σχεδίων τους, για την ακύρωση των νόμων για την απελευθέρωση».

Πίσω από τα ρεκόρ και τη χλιδή τους βρίσκεται η δική μας σκληρή δουλειά

Με συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 7/4 το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνει το συλλαλητήριο «μια πρώτη δυναμική και αποφασιστική απάντηση απέναντι στη νέα λαίλαπα», αλλά και να δοθεί «το μήνυμα της κλιμάκωσης του αγώνα μας με γενική απεργία εφόσον τολμήσουν να φέρουν τα άθλια αυτά μέτρα στη Βουλή».

Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους του κλάδου, επισημαίνει: «Ολοι εμείς οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει να προβληματιστούμε γιατί τελικά σε έναν κλάδο που σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, εμείς δεν μετράμε κάλυψη των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας. Να σκεφτούμε ότι πίσω απ' όλη αυτή τη χλιδή, πίσω από τα τεράστια κέρδη βρίσκεται η δική μας σκληρή δουλειά. Οτι μπορούμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας όπως θα έπρεπε να ζούμε με βάση τον τεράστιο πλούτο που οι ίδιοι παράγουμε».

Συσκέψεις σχεδιασμού και προετοιμασίας

-- Οι Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα των Νοτίων Συνοικιών Αττικής οργανώνουν συσκέψεις για σχεδιασμό της δράσης, με κλιμάκωση το συλλαλητήριο στις 7/4. Σήμερα, Παρασκευή, σε σύσκεψη καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου (7 μ.μ., Πηλέως 56) και αύριο, Σάββατο, οι Επιτροπές Αγώνα Ελληνικού - Αργυρούπολης (6.30 μ.μ., Β' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης).

-- Οι Σωματειακές Επιτροπές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) στον Ομιλο ΟΤΕ οργανώνουν κοινή σύσκεψη την Κυριακή 2/4, στις 12 μ., στο ΕΚΑ.

-- Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων, τη Δευτέρα 3/4, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων τη Δευτέρα 3/4, στις 8.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Εμπορικό».

-- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους αγροτών, ΕΒΕ και νεολαίας σε σύσκεψη προετοιμασίας του συλλαλητηρίου τη Δευτέρα 3/4, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει σύσκεψη του ΔΣ με αντιπροσώπους των σωματείων της δύναμής του με θέματα τον προγραμματισμό δράσης για την Εργατική Πρωτομαγιά και την προετοιμασία της συγκέντρωσης στις 7 Απρίλη, την Τρίτη 4/4, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων.

-- Σε οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 5/4, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21) καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μας τσακίζει η ακρίβεια, στους δρόμους για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης και προστασίας της υγείας (2022-02-17 00:00:00.0)
Στη μάχη με όλες τις δυνάμεις για τα συλλαλητήρια της Πέμπτης (2020-06-06 00:00:00.0)
Στη μάχη για τα συλλαλητήρια της Πέμπτης στην Αττική (2018-09-11 00:00:00.0)
Σχέδιο ανά κλάδο και περιοχή (2009-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ