Παρασκευή 31 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καλεί τους εργαζόμενους στα «Η&Μ» να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην επιχείρηση «Η&Μ», οι οποίες άσκησαν πίεση στην εργοδοσία, οδηγώντας την στο να αναστείλει προσωρινά την τροποποίηση των ατομικών συμβάσεων και την επιβολή δυσμενέστερων όρων αμοιβής και εργασίας, χαιρετίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στην εταιρεία.

«Με την οργάνωσή μας ασκήσαμε πίεση στην εργοδοσία και βάλαμε εμπόδια στα σχέδιά της να πάρει τις υπογραφές των εργαζομένων. Τα κλαδικά μας σωματεία απαίτησαν να πάρει θέση το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της "Η&Μ" και ζητήσαμε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας», αναφέρουν. Καλούν τους συναδέλφους τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να μαζικοποιήσουν το κλαδικό τους σωματείο, να δημιουργήσουν Επιτροπές Αγώνα που θα είναι τα «αυτιά», τα «μάτια» και η φωνή του σωματείου σε κάθε κατάστημα.

«Ο εφησυχασμός και η επανάπαυση που προσπαθούν να καλλιεργήσουν εργοδοσία και κάποιοι δήθεν υπερασπιστές των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει. Τίποτα και ποτέ δεν κατακτήθηκε χωρίς τη δική μας ενεργή συμμετοχή στον αγώνα και μακριά από τα κλαδικά μας σωματεία», ξεκαθαρίζει το σωματείο.

Εξάλλου, από την ανακοίνωση της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά παραιτείται από την προσπάθεια να επιβάλει τις νέες απαράδεκτες συμβάσεις. Χαρακτηριστικά, αναφέρει ότι βρίσκεται «σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διευκρινιστούν όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και να βελτιωθούν τυχόν διατυπώσεις που οδηγούν σε λανθασμένες αντιλήψεις».

Οπως σημειώνει το σωματείο, «το πνεύμα των νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας δεν αποτελεί κίνηση "εκτός γραμμής" του σουηδικού ομίλου, αλλά υλοποίηση της στρατηγικής κάθε επιχείρησης που παίρνει τα μέτρα της, ώστε σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται να έχει όσο πιο φθηνή εργασία και μεγαλύτερη κερδοφορία από την αύξηση της εκμετάλλευσης».

«Ο αγώνας μας», καταλήγει, «για να έχει προοπτική, χρειάζεται να συνδέεται με την πάλη απέναντι στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική, η οποία νομιμοποιεί και θα "νομιμοποιήσει" πάλι αύριο τους εργοδότες για νέα χτυπήματα στη ζωή και την εργασία μας».

Σε αυτή τη βάση, ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 7/4 στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ