Παρασκευή 31 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Οξύνεται η αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα εκτελεί τα καθήκοντα του Κοινοβουλίου της χώρας, σύμφωνα με απόφαση που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με το επιχείρημα ότι πρέπει να τηρηθεί το Κράτος Δικαίου με βάση το Σύνταγμα, κάτι που το Κοινοβούλιο όπου έχει πλειοψηφία η αντιδραστική αντιπολίτευση δεν θέλει να κάνει. Αφορμή είναι η μη συμφωνία του Κοινοβουλίου με την απόφαση της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, να ιδρύσει μεικτές επιχειρήσεις όπως ορίζει ο σχετικός νόμος για τους υδρογονάνθρακες. Το Κοινοβούλιο έχει κηρυχθεί από τις 6/1/17, από το Συνταγματικό δικαστήριο, παράνομο γιατί έχει νομιμοποιήσει 3 βουλευτές της αντιπολίτευσης από την περιοχή Αμαζόνας που ελέγχονται για εκλογικές παρατυπίες, νοθεία κ.λπ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται με φόντο τα διαρκή εμπόδια που η πλειοψηφούσα στο κοινοβούλιο αντιπολίτευση θέτει σε αποφάσεις και σχεδιασμούς της κυβέρνησης του σοσιαλδημοκρατικού Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος, και επίσης σχετίζεται με την επίθεση από την πλευρά του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, που ο πρόεδρος της Λουίς Αμάργκο συχνά καλεί σε διεθνή επέμβαση στο όνομα της αντιμετώπισης της «πολιτικής κρίσης» και των υπαρκτών προβλημάτων με την έλλειψη τροφίμων. Στην πραγματικότητα, τα προβλήματα αυτά οφείλονται τόσο στα σαμποτάζ που δημιουργούν τμήματα της αστικής τάξης, αλλά και στη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση των κυβερνήσεων Τσάβες και Μαδούρο, που επέλεξε όχι τη σύγκρουση με τους κεφαλαιοκράτες της χώρας αλλά το συμβιβασμό και τη συνεργασία με ένα τμήμα τους.

Η αντιδραστική αντιπολίτευση, που έχει τη στήριξη του διεθνούς ιμπεριαλισμού, αξιοποιεί αυτήν την κατάσταση και μετά την απόφαση του Συνταγματικού κάνει λόγο για «πραξικόπημα του Μαδούρο». Μάλιστα, ο Χούλιο Μπόρχες κάλεσε σε κινητοποίηση στους δρόμους το ερχόμενο Σάββατο 1 Απρίλη, αλλά και «το στρατό να παρέμβει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ