Σάββατο 1 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Υποδείξεις από επιχειρηματίες και τραπεζίτες

«Παραγγελιές» και υποδείξεις στη νέα κυβέρνηση - εν μέσω διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό συνασπισμού - κάνουν οι εκπρόσωποι επιχειρηματικών και τραπεζικών ομίλων στην Ολλανδία, ζητώντας από το πολιτικό προσωπικό να προωθήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, άσχετα ποιος συνδυασμός κομμάτων θα επιλεγεί τελικά. Μεταξύ άλλων, οι εργοδότες ζητούν διευκόλυνση των απολύσεων, «πάγωμα» δαπανών του κράτους, νομοθεσία για τις περιβαλλοντικές πολιτικές των επιχειρήσεων κ.ά.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας, Kλαας Κνοτ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μεγάλες δαπάνες, ενώ παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της τράπεζας είπε ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να στοχεύει σε ένα πλεόνασμα 1% στον προϋπολογισμό, ώστε να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμη ευρωστία στα οικονομικά του κράτους.

Επιπλέον, προωθούνται προτάσεις για αλλαγή της νομοθεσίας περί απολύσεων ή στο όνομα της «προστασίας του περιβάλλοντος» επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα της Ενέργειας και των λεγόμενων εναλλακτικών και ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας. Ακόμα, οι οργανώσεις των εργοδοτών (VNO-NCW) με γράμμα τους προς την υπουργό Υγείας, Εντιθ Σίπερς, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης, ζητούν να συμπεριληφθούν στις συζητήσεις αμυντικά μέτρα για τις ολλανδικές επιχειρήσεις σε περιπτώσεις «επιθετικής εξαγοράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ