Τρίτη 2 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Επίσκεψη Μέρκελ για μπίζνες

ΝΤΟΥΜΠΑΪ - ΡΙΑΝΤ.--

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ πραγματοποίησε περιοδεία (μετά από μία επταετία) σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνοδεία επιχειρηματιών και στελεχών ισχυρών γερμανικών μονοπωλίων.

Βασική επιδίωξη των συναντήσεων της καγκελαρίου στο Ριάντ την Κυριακή με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους ήταν η προώθηση των συμφερόντων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, εκφράζοντας την επιθυμία της κυβέρνησής της και άλλων χωρών της ΕΕ να υπογράψουν συμφωνία «ελεύθερου εμπορίου» με χώρες του Περσικού Κόλπου. Ζήτησε «τερματισμό των βομβαρδισμών στην Υεμένη», υποστήριξε ότι θα περιοριστούν οι πωλήσεις γερμανικών όπλων στη Σ. Αραβία, απαίτησε «βοήθεια» στο Προσφυγικό και στην ...ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χτες, η καγκελάριος βρέθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προωθώντας και εκεί ανάλογα μονοπωλιακά συμφέροντα.

  • Στο Σότσι συναντιούνται σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Α. Μέρκελ, όπου στο φόντο των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων αναμένεται να συζητήσουν θέματα όπως η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης για τη συνεργασία των δυο χωρών (των μονοπωλιακών τους ομίλων) στον ενεργειακό, εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ