Πέμπτη 4 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Η Μέι ανεβάζει τους τόνους

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Οξύνεται η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ, με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, να κατηγορεί, χτες, ευθέως «κάποιους Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες» πως δεν θέλουν να πετύχει το Brexit και πως προσπαθούν να παραποιήσουν τις θέσεις της Βρετανίας για την αποχώρηση από την ΕΕ για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιούνη.

«Η διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη έχει διαστρεβλωθεί στον ευρωπαϊκό Τύπο, η διαπραγματευτική στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει σκληρύνει και έχουν εκτοξευτεί απειλές ενάντια στη Βρετανία από Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους (...) Ολες αυτές οι ενέργειες έγιναν σε χρονική στιγμή που επελέγη σκοπίμως για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των γενικών εκλογών», τόνισε.

Δεν είναι τυχαίο πως οι δηλώσεις της Μέι έγιναν μετά τη συνάντησή της με τη βασίλισσα Ελισάβετ, στην οποία γνωστοποίησε την απόφαση για διάλυση των εργασιών του Κοινοβουλίου λόγω των επικείμενων εκλογών...

Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, δήλωσε στο δίκτυο ITV πως δεν πρόκειται το Ηνωμένο Βασίλειο να πληρώσει 100 δισ. ευρώ στην ΕΕ για την αποχώρησή του, διαβεβαιώνοντας πως το Λονδίνο «θα πληρώσει ό,τι οφείλει νομίμως και όχι ό,τι θέλει η ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ