Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
«Πλειστηριασμός» προεκλογικών υποσχέσεων Μέι - Κόρμπιν

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Αρχίζει να ανεβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο το «θερμόμετρο» των αντιπαραθέσεων ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιούνη, καθώς οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων αστικών κομμάτων κλιμακώνουν τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες.

Η αρχηγός των Συντηρητικών και απερχόμενη πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει θέσει ως βασικό σύνθημα της προεκλογικής της εκστρατείας αυτό της «ισχυρής και σταθερής ηγεσίας για τα εθνικά συμφέροντα». Υπόσχεται «ισχυρή οικονομία για το μέλλον» και πως έχει καταρτίσει σχέδιο «για μετά το Brexit». Σε άρθρο της που δημοσίευσε χτες η εφημερίδα «The Sun», η Μέι υπόσχεται πως εάν εκλεγεί θα πάρει μέτρα για να περιορίσει την ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος, διαβεβαιώνοντας πως θα προστατεύσει «17 εκατομμύρια φτωχά νοικοκυριά από τις άδικες αυξήσεις στους λογαριασμούς».

Ο αρχηγός των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, ξεκίνησε και επίσημα χτες την εκστρατεία του κόμματός του από το Μάντσεστερ με δήθεν φιλολαϊκό προφίλ, διαβεβαιώνοντας πως αν νικήσει στις εκλογές θα πάρει μέτρα για να σταματήσει τάχα τη φοροδιαφυγή των διευθυντών μονοπωλίων και τραπεζιτών. Υποστήριξε ότι αν εκλεγεί θα εξασφαλίσει «ήπιο Brexit», δηλαδή πρόσβαση χωρίς δασμούς στην ενιαία αγορά της ΕΕ, εξασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο και διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των Βρετανών πολιτών.

Ερωτηθείς αργότερα από δημοσιογράφο του BBC αν θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος σε περίπτωση εκλογικής ήττας, ο Κόρμπιν απάντησε πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, γιατί εξελέγη δύο φορές αρχηγός του κόμματος από τα κομματικά μέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ