Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «MIRAMARE» - ΡΟΔΟΣ
«Στα κάγκελα» η εργοδοσία για να αποφύγει τη διαπραγμάτευση ΣΣΕ

Επιστράτευσε μέχρι και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές άλλου ξενοδοχείου του ομίλου, για να επιτεθεί στο ταξικό σωματείο

Παρέμβαση στη διεύθυνση του ξενοδοχείου «Miramare» (όμιλος «Sunwing») πραγματοποίησε την Κυριακή αντιπροσωπεία μελών ΔΣ σωματείων της Ρόδου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η παρέμβαση έγινε ως απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, ύστερα από την πρόσκληση σε διαπραγμάτευση για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που απηύθυνε το Σωματείο στην επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Miramare», υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η Γενική Συνέλευση, απέστειλε τις προηγούμενες μέρες στην εργοδοσία πρόταση για διαπραγμάτευση με στόχο την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ. Η «απάντηση» της εργοδοσίας στην πρόταση για ΣΣΕ δεν άργησε καθόλου: Δόθηκε μέσα από την προσπάθεια να αποσπάσει την υπογραφή εργαζομένων «κάτω από ένα κείμενο το οποίο καταδικάζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου με την οποία διεκδικεί Συλλογική Σύμβαση».

Παράλληλα, το Σωματείο καταγγέλλει πως στα αυτιά των εργαζομένων άρχισαν να φτάνουν φήμες, με «αγωγό» τα στελέχη της εταιρείας, πως δεν θα πληρωθούν τη μισθοδοσία του Μάη εξαιτίας των ενεργειών του Σωματείου και άλλα παρόμοια. Μάλιστα, προϊστάμενος έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του προέδρου του Σωματείου, επειδή υποτίθεται πως τον απείλησε.

Η εργοδοσία «μίλησε» όμως και μέσα από το σωματείο που υποτίθεται εκπροσωπεί τους εργαζόμενους σε άλλο ξενοδοχείο του ομίλου στο νησί. Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο στο ξενοδοχείο «Sunwing Kallithea» κάνει λόγο για «άδικη και επονείδιστη» κίνηση, ενώ «δηλώνει υπεύθυνα» την ...ευγνωμοσύνη του στους ξενοδόχους: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη της οικογένειας "Sunwing" και μέσα από αυτήν έχουμε θρέψει τις οικογένειές μας. Είμαστε περήφανοι για αυτή την εταιρεία που έχει επιτύχει τόσα παγκοσμίως. Είμαστε περήφανοι για τη διοίκησή μας, την περιφερειακή μας διοίκηση, γιατί είναι Ανθρωποι με Αλφα κεφαλαίο απέναντί μας». Τέτοια και άλλα παρόμοια περιλαμβάνει η ανακοίνωση του «σωματείου».

Οπως σχολιάζει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Miramare», πρόκειται για σωματείο «το οποίο εδώ και δεκαετίες δεν έχει εκδώσει έστω μισή ανακοίνωση για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, κανείς δεν ξέρει πού και πότε κάνει εκλογές και ποιο είναι το Διοικητικό του Συμβούλιο». Τώρα, τη μία φορά «που αποφάσισε να πάρει δημόσια θέση για ένα ζήτημα, είναι για να υπερασπιστεί την εργοδοσία! Οσα δεν μπορεί να πει η εργοδοσία μόνη της, τα λέει με το στόμα του "σωματείου"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ