Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Συνεχίζουν σήμερα με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις

Από τις εξορμήσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για τη 48ωρη απεργία σε μεγάλα εργοτάξια
Από τις εξορμήσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για τη 48ωρη απεργία σε μεγάλα εργοτάξια
Συνεχίζουν σήμερα με νέα απεργία τις κινητοποιήσεις τους εργαζόμενοι στις κατασκευές. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έχει προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία για σήμερα, σε μια σειρά από μεγάλα εργοτάξια, οι εργαζόμενοι στα οποία είχαν καθολική συμμετοχή στη χτεσινή απεργία («Αστέρας» Βουλιαγμένης, ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα, Τραμ Πειραιά, Μουσείο «Γουλανδρή» στο Παγκράτι, ρέμα Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη). Αντίστοιχα, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, με απεργίες στα εργοτάξια της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» στην Καλλιθέα και του «ΑΚΤΩΡΑ» στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

Τα Συνδικάτα Οικοδόμων Πάτρας και Αιγίου έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους των εργοταξίων στις σήραγγες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του οδικού δικτύου από την Παναγοπούλα έως τον Κόμβο του Ρίου. Τα συγκεκριμένα εργοτάξια, που απασχολούν περίπου 500 οικοδόμους, «νέκρωσαν» στο πλαίσιο της χτεσινής απεργίας. Με αφορμή το πρόσφατο εργατικό «δυστύχημα» που κόστισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο, οι συνάδελφοί του διεκδικούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, 8ωρο και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, μεροκάματο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.

Νέα 48ωρη απεργία έχουν αποφασίσει οι ναυτεργάτες, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Η απεργία στα πλοία ξεκίνησε την Τρίτη 16/5 και συνεχίζεται μέχρι και αύριο Παρασκευή. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, μετά την προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας. Στο μεταξύ, την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων έσπευσε να ζητήσει χτες ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), επικαλούμενος την τουριστική περίοδο και επιχειρώντας να καλλιεργήσει κλίμα «κοινωνικού αυτοματισμού».

Επίσης, συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ