Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δίκη συνδικαλιστών αύριο στη Λάρισα

Στα δικαστήρια σέρνονται, για μια ακόμα φορά, στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή, μετά από μήνυση που υπέβαλε η εργοδοσία του Κέντρου Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ», στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών, καθώς και οκτώ εργαζόμενοι της επιχείρησης, από τους οποίους οι 5 δεν εργάζονται πια εκεί.

Η κατηγορία αφορά στην 29ήμερη αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων της επιχείρησης, που διεκδικούσαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών του 2014. Σ' εκείνη την κινητοποίηση, το ΕΚΛ και το σωματείο στάθηκαν έμπρακτα στο πλευρό τους. Να σημειωθεί ότι τα δεδουλευμένα δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στο σύνολό τους, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, η εργοδοσία συνεχίζει την ίδια τακτική, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες.

Απαντώντας στις διώξεις, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει συγκέντρωση αύριο, στις 10 π.μ., μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Σε ανακοίνωσή του, αφού επισημαίνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη κι άλλες δίκες συνδικαλιστών μετά από μηνύσεις των εργοδοτών για απεργιακές κινητοποιήσεις, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος δένει "νύχι - κρέας" με τη λυσσαλέα αντιλαϊκή επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των εργαζομένων και του λαού γενικότερα από την κυβέρνηση, την ΕΕ, την εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ