Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής το νέο αεροδρόμιο

Κινητοποιήσεις αρχίζουν την Κυριακή οι κάτοικοι της Λούτσας και των γύρω περιοχών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν, αύριο Κυριακή 9 Σεπτέμβρη, οι κάτοικοι της Αρτέμιδας (Λούτσα) και των οικισμών Σπάτων στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά τη λειτουργία του αεροδρομίου των Σπάτων «Ελευθέριος Βενιζέλος» και οι οποίοι πλήττονται από τις ανεξέλεγκτες ακτινωτές διαδρομές των αεροσκαφών πάνω από τα σπίτια τους κατά παράβαση των εθνικών, αλλά και διεθνών διατάξεων.

Με ανακοίνωσή της η «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Πολιτών Αρτέμιδος και ευρύτερης περιοχής» επισημαίνει ότι η περιοχή μας είναι η μοναδική στα Μεσόγεια που έχει μείνει απροστάτευτη από τη λειτουργία του αεροδρομίου, το οποίο έχει υποβαθμίσει δραματικά την ποιότητα ζωής, έχοντας οδηγήσει 30.000 μόνιμους και 10.000 παραθεριστές συμπολίτες μας στην απόγνωση. Μπροστά στην παρατεταμένη αδιαφορία των αρμοδίων να δώσουν λύση, προχωρούμε σε δυναμικές και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις με αρχή αυτή την Κυριακή στις 11.30 με προσυγκέντρωση και πορεία στη Βόρεια Πύλη του αεροδρομίου.

Επισημαίνεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή στις 4 Σεπτέμβρη έστειλε επιστολή στον υπουργό Μεταφορών Χρ. Βερελή, με την οποία του γνωστοποιούσε το πρόβλημα στην περιοχή και έθετε σειρά ερωτημάτων μεταξύ των οποίων και τα εξής:

  • Γιατί έχει τοποθετηθεί μόνο ένας μόνιμος Σταθμός Παρακολούθησης Θορύβου και ευκαιριακά ένας κινητός, στην περιοχή μας, πιστεύετε ότι είναι αρκετοί;
  • Γιατί έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις πολύ μακριά από τις περιοχές που έχουν το οξύτερο πρόβλημα;
  • Γιατί δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα πορίσματα των μετρήσεων;
  • Γιατί δεν επεκτείνεται η χρήση του 03L (διάδρομος προσγείωσης) και κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να ανακουφιστεί η περιοχή μας;
  • Γιατί δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες μείωσης θορύβου που προβλέπονται στο υπ' αριθμ. 1178/81 ΠΔ;
  • Γνωρίζετε ότι ο θόρυβος είναι τόσο εκκωφαντικός στην περιοχή μας, ώστε έχουν σπάσει ακόμη και υαλοπίνακες παραθύρων;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ