Τρίτη 23 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Ενισχυμένη και πρώτη ξανά η ΔΑΣ ΟΤΑ

Πρώτο και ενισχυμένο αναδείχτηκε ξανά το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ στις αρχαιρεσίες του Σωματείου στο Δήμο Καισαριανής, με τους εργαζόμενους να δίνουν απάντηση στη συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε ο κυβερνητικός συνδικαλισμός. Για το νέο 7μελές ΔΣ ψήφισαν 273 εργαζόμενοι, άκυρα/λευκά 10 (από 268 και 21 το 2014).

Η ΔΑΣ πήρε 191 ψήφους, 72,6% και κατέλαβε πέντε έδρες (από 134 ψήφους, 54,25% και 4 έδρες το 2014). Η ΕΑΣ (ΛΑΕ, επικεφαλής της είναι ο Γ. Χαρίσης, που είναι επικεφαλής συνολικά του ΜΕΤΑ) πήρε μόλις 37 ψήφους, 14,1% και μία έδρα και η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ) 35 ψήφους, 13,3% και μία έδρα (στις προηγούμενες εκλογές οι δύο τελευταίες παρατάξεις είχαν κατεβάσει ένα ψηφοδέλτιο που στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε πάρει 91 ψήφους και 3 έδρες).

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΤΑ σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι του Δήμου Καισαριανής απάντησαν στις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΑΣ - "Ανεξάρτητοι") που προσπάθησαν να ''πετάξουν'' έξω από το μητρώο των εκλογών τους συμβασιούχους από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ. Φτάσανε δε στο σημείο να κάνουν ένσταση για να ακυρώσουν τις εκλογές. Ομως, η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό και οι εργαζόμενοι έδωσαν με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές του συλλόγου μας και τη στήριξή τους στη ΔΑΣ (...) ηχηρό χαστούκι στους υπονομευτές των αγώνων μας, στη συνδικαλιστική παράταξη ΕΑΣ (...) και στη συνδικαλιστική παράταξη ''Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία'' (ΣΥΡΙΖΑ)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ