Τρίτη 23 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο πλευρό των χιλιάδων ανέργων

Την Τετάρτη, στις 6 μ.μ. στο ΕΚΠ, οι κομμουνιστές του Πειραιά καταθέτουν τις προτάσεις τους κατά της μάστιγας της ανεργίας

Ο Πειραιάς έχει «γονατίσει» από τη μάστιγα της ανεργίας. Το... αντίδοτο που προβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η νομαρχία και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά είναι τα διαβόητα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, το «κόκαλο» των επιδομάτων και των προγραμμάτων κατάρτισης. Απέναντι σε αυτά οι κομμουνιστές του Πειραιά διακηρύσσουν ότι η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί ριζικά με το πέρασμα των μέσων παραγωγής στο λαό και την προγραμματισμένη ανάπτυξη της οικονομίας. Ηδη με μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων έχουν προβάλει άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και λένε ξεκάθαρα: Πραγματικό εκτροφείο της ανεργίας είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα». Τις θέσεις των κομμουνιστών για την ανεργία και τους άμεσους στόχους πάλης θα παρουσιάσει η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ σε συγκέντρωση - συζήτηση που θα διοργανώσει αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο ΕΚ Πειραιά. Τις θέσεις της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ θα παρουσιάσει ο Γιώργος Μαρίνος και θα ακολουθήσει παρέμβαση του Κώστα Παρασκευά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως εκτιμά η ΚΟΠ, οι άνεργοι στον Πειραιά ξεπέρασαν το 20% του εργατικού δυναμικού! Οι ναυτεργάτες αποδεκατίζονται, η ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη έχει φτάσει το 80% ! Οι θέσεις εργασίας στον ΟΛΠ μειώνονται συνεχώς καθώς από τους 5.072 που δούλευαν το 1983 το 1997 έμειναν 2.164! Μείωση των θέσεων εργασίας παρουσιάζεται στον ΟΣΕ. στον τομέα υποδηματοποιίας και αλλού, ενώ μια σειρά μεγάλων εργοστασίων όπως τα Λιπάσματα Δραπετσώνας έχουν κλείσει.

Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση οι κομμουνιστές του Πειραιά παλεύουν για ουσιαστική στήριξη των ανέργων με επιδότηση στο 80% του μισθού, αποφασιστική αντιμετώπιση των απολύσεων, καθιέρωση 35ωρου - 7ωρου - 5ήμερου, υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Επίσης παλεύουν ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Η ΚΟΠ ωστόσο κάνει σαφές ότι μόνο μια λαϊκή πολιτική εξουσία, που θα εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου, μόνο η πολιτική εξουσία του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης, στην προοπτική του σοσιαλισμού, μπορεί να εφαρμόσει πολιτική και μέτρα που θα ενισχύσουν την απασχόληση και να αντιμετωπίσουν την ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ