Τρίτη 23 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πανελλαδική κινητοποίηση

Την Πέμπτη οι συνταξιούχοι ξαναβγαίνουν στο δρόμο, ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης

«θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας». Αυτό διαμηνύουν στην κυβέρνηση οι συνταξιούχοι της χώρας που προχωρούν μεθαύριο Πέμπτη 25 Νοέμβρη σε νέες πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα έχει καθοριστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στο μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει ζητηθεί να υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Επίσης, την ίδια μέρα θα γίνουν: Παμμακεδονική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, πανηπειρωτική στα Γιάννενα, παμπελοποννησιακή στην Πάτρα, παγκρήτια στο Λασίθι, ενώ οι συνταξιούχοι της Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Καβάλα και της Θεσσαλίας στο Βόλο.

Προσκλητήριο προς τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - Δημοσίου, ενώ σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό τονίζουν ότι «η πολιτική ισοπέδωσης των πάντων είναι αυτή που μας υποχρεώνει να βγαίνουμε κάθε τόσο στους δρόμους».

Χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας απέναντί τους στις 4 Νοέμβρη και απαντώντας στους ισχυρισμούς του, περί βελτίωσης της θέσης τους, επισημαίνουν: «Η θέση των συνταξιούχων δε βελτιώνεται με κάποιες δραχμούλες που δίνετε στους εξαθλιωμένους με το περιβόητο ΕΚΑΣ, που το παίρνουν ελάχιστοι και από αυτούς ένα μικρό ποσοστό παίρνει όλο το ποσό». Εκφράζουν δε την αγανάκτηση των συνταξιούχων για τα τελευταία μέτρα που πήρε η κυβέρνηση «με εκτελεστικό όργανο το διοικητή του ΙΚΑ, που οδηγούν τα Ταμεία στην κατάρρευση, αφού η κινητή και ακίνητη περιουσία τους ανατίθεται σε ιδιώτες και στον τζόγο του Χρηματιστηρίου».

«Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, όλων των Ταμείων να πάρουν μέρος στην παγκρήτια διαδήλωση την Πέμπτη στις 11πμ στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου για να πούμε ΟΧΙ άλλα ψέματα, θέλουμε αποκατάσταση των συντάξεων, δημόσια νοσηλευτική περίθαλψη», τονίζει με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Συνταξιούχων Μεραμβέλου. Οπως σημειώνει, από το Εργατικό Κέντρο θα γίνει πορεία προς την κεντρική πλατεία, όπου θα γίνουν ομιλίες και στη συνέχεια θα πορευτούν προς τη Νομαρχία και θα επιδοθεί ψήφισμα στο νομάρχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ