Τρίτη 23 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παραμένουν απλήρωτοι

Παρέμβαση του ΚΚΕ για την άρνηση πληρωμής 200 γιατρών του ΙΚΑ

Απλήρωτοι είναι για το διάστημα Γενάρη - Νοέμβρη, 210 γιατροί που διορίστηκαν στα νοσοκομεία και υποκαταστήματα του ΙΚΑ πανελλαδικά, παρότι καλύπτουν πάγιες και οργανικές ανάγκες και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Το θέμα αυτό έφερε στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Απ. Τασούλας.

Οπως σημειώνει ο βουλευτής το πρόβλημα προέκυψε όταν ο πάρεδρος δεν ενέκρινε και δεν εγκρίνει τη μισθοδοσία τους, θεωρώντας παράνομες τις συμβάσεις που υπέγραψαν την 1η Γενάρη '99, βασιζόμενος στο πρακτικό του υπουργικού συμβουλίου (55/11 - 11 - '98) για «αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο δημόσιο τομέα». Ο πάρεδρος - συνεχίζει - θεωρεί ότι το νέο πρακτικό του υπουργικού συμβουλίου (205/11 - 9 - '99) για «έγκριση πλήρωσης από το ΙΚΑ χιλίων πεντακοσίων γιατρών» δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, αφού δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Οι γιατροί αυτοί - τονίζει - στέλνονται από τον Αννα στον Καϊάφα για να βρουν το δίκιο τους, αρκετοί δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες, ενώ οι λύσεις που τους προτείνονται φαίνονται να έχουν μεγάλη διάρκεια ή δεν τους αναγνωρίζουν δικαιώματά τους.

Ρωτά τον υπουργό αν η κυβέρνηση σκέφτεται να φέρει τροπολογία στη Βουλή με αναδρομική ισχύ για να λυθεί το θέμα και αν όχι, τότε πώς σκέφτεται να το αντιμετωπίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ