Σάββατο 27 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

«ICAP»: Σε σύσκεψη - συζήτηση καλεί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας τους εργαζόμενους στην «ICAP», σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του (3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη, 3ος όροφος), με θέμα τον απολογισμό της απεργίας στις 17/5.

«ATHENS LEDRA»: Συγκέντρωση έξω από το «Athens Ledra», την Πέμπτη 1/6, στις 7 μ.μ., οργανώνουν το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στο ξενοδοχείο και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη μέρα που η εργοδοσία προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Επιχειρησιακό σωματείο και κλαδικό Συνδικάτο καλούν σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, μαζικούς φορείς και εργαζόμενους, όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο όλους αυτούς τους μήνες, να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» - «ΘΡΙΑΣΙΟ»: Τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Θριάσιο» πραγματοποιούν την Τρίτη 30/5 παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Αλιμος), όπου συνεδριάζει το ΔΣ του Οργανισμού. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 14.30 στο μετρό Αλίμου, ενώ το Σωματείο «Θριασίου» έχει προκηρύξει στάση εργασίας (13.00 - 15.00). Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία απαιτούν: Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Να γίνεται η πληρωμή κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση ή περικοπή. Να εξασφαλιστούν πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μέτρα Υγείας και Ασφάλειας. Να μην απολυθεί κανείς. Να προσληφθούν όλοι με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κινητοποίηση έκαναν την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε πέντε συνεταιριστικές τράπεζες (Αχαϊκή, Λαμίας, Εύβοιας, Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου), οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Οι εναπομείναντες 110 από τους συνολικά 300 εργαζόμενους αντιδρούν στις απολύσεις που έχουν γίνει και διεκδικούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην εκκαθαρίστρια εταιρεία PQH και στη συνέχεια πήγαν στην Τράπεζα της Ελλάδας που έχει την εποπτεία των τραπεζών, ζητώντας να απορροφηθούν από τις τέσσερις «συστημικές» τράπεζες (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank) και να οριστεί άμεσα τετραμερής συνάντηση με την κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδας και την εκκαθαρίστρια εταιρεία. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση από το 2015.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ