Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Βαθμολόγηση» του Μουσείου Ακρόπολης

Ανακοινώθηκε χτες από την επιτροπή αξιολόγησης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το νέο μουσείο Ακρόπολης, η βαθμολογία για τις ειδικές, προκαταρκτικές μελέτες και για το χρονοδιάγραμμα.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για έναν ακόμη αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την εκπόνηση της πλήρους αρχιτεκτονικής, στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης του ΝΜΑ, αφού, η εμμονή της κυβέρνησης να χωροθετήσει το μουσείο στον, ακατάλληλο από πολλές απόψεις, χώρο του οικοπέδου του Μακρυγιάννη, είχε σαν αποτέλεσμα την αποκάλυψη σημαντικών αρχαιοτήτων στο συγκεκριμένο σημείο, με συνέπεια, η βραβευμένη, στον προηγούμενο διαγωνισμό, μελέτη Ιταλών αρχιτεκτόνων να είναι πλέον ακατάλληλη με τα νέα δεδομένα. Και βέβαια, αντί η κυβέρνηση να αλλάξει τη χωροθέτηση, προχώρησε στο νέο διαγωνισμό, με κριτήριο... την «ένταξη» των ευρημάτων στο μουσείο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, καθηγητής Δ. Παντερμαλής, εξήρε την ποιότητα των μελετών που υποβλήθηκαν, υπενθυμίζοντας ότι η διαδικασία συνεχίζεται με το επόμενο στάδιο της αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών. Πάντως, μια πρώτη παρατήρηση από τις βαθμολογίες είναι, πως η επιτροπή μάλλον θα συναντήσει πρόβλημα στην επιλογή μιας ποιοτικής μελέτης που θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και, πάντως, πριν το 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ