Πέμπτη 1 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέος Πολυχώρος Πολιτισμού της ΚΝΕ στην Πάτρα

Μετά το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια στην Αθήνα, καθώς και τον πολυχώρο «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας» που έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας στην Καλαμάτα, η ΚΝΕ εγκαινιάζει στις 21 Ιούνη άλλον έναν Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας στην Πάτρα!

Η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της πορείας προς τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, παίρνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει έναν Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας στην Πάτρα. Το κτίριο που θα στεγάσει τον Πολυχώρο βρίσκεται στη διεύθυνση Αστιγγος 77 και Μπιζανίου 1, στην πλατεία Πυροσβεστίου.

Ο Πολυχώρος θα λειτουργεί με την εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ και οι δραστηριότητές του και οι υποδομές του θα διατίθενται δωρεάν. Στον Πολυχώρο υπάρχει σύγχρονο στούντιο μουσικής, αίθουσα προβολών και βιβλιοθήκη. Με την έναρξη της λειτουργίας του θα συγκεντρώνονται συμμετοχές για τα μαθήματα χορού, μουσικής και εικαστικών που θα ξεκινήσουν από το Σεπτέμβρη.

Να σημειωθεί ότι για την επιλογή του ονόματος και του λογότυπου του Πολυχώρου, η ΟΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ έχει προκηρύξει διαγωνισμό που λήγει στις 15 Ιούνη. Το όνομα που θα επιλεγεί θα είναι εμπνευσμένο από την προοδευτική τέχνη ή την Ιστορία του ΚΚΕ και θα εκφράζει τις αρχές και τα ιδανικά της ΚΝΕ. Οι συμμετοχές κατατίθενται στη διεύθυνση diag.polychoros.kne@gmail.com και ο δημιουργός του νικητήριου ονόματος θα κερδίσει δώρο από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Οπως σημειώνει η Οργάνωση για τον Πολυχώρο: «Επιδιώκουμε να αποτελέσει σημείο συνάντησης στην πόλη όλων αυτών των παιδιών και νέων ανθρώπων που προβληματίζονται, έχουν ανησυχίες, έχουν ενδιαφέροντα αλλά δεν έχουν τρόπο να τα "διοχετεύσουν". Να αποτελέσει μια διέξοδο για την ερασιτεχνική καλλιτεχνική δημιουργία που δεν βρίσκει χώρους στην πόλη μας για να εκφραστεί. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι νέοι να έρθουν σε επαφή με την πιο πρωτοπόρα τέχνη, με αυτήν που δημιουργείται όταν συναντιέται με τους πόθους και τις αγωνίες του λαού μας, τον αυθεντικό λαϊκό πολιτισμό, αλλά και το μαρξιστικό βιβλίο και την προοδευτική λογοτεχνία, να γνωρίσουν την κοσμοθεωρία και την Ιστορία του ΚΚΕ».

Η εκδήλωση των εγκαινίων θα γίνει στις 21 Ιούνη στις 19.30 και θα περιλαμβάνει: Χαιρετισμό από τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, ομιλία από την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη θεατρική ομάδα και το συγκρότημα της ΚΝΕ και συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ