Πέμπτη 1 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ - ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΠΘ
Πρώτη και αυτοδύναμη η «Πανεπιστημονική»

Την πρωτιά της διατήρησε η «Πανεπιστημονική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΠΣΚ) στις εκλογές του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων Φυσικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Στις εκλογές ψήφισαν 36 μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες. Η ΠΣΚ πήρε 20 ψήφους (55,5%) και 4 έδρες. Η «Εκτός Τροχιάς» πήρε 9 ψήφους (25%) και 2 έδρες και η ΑΡΕΜ (ΕΑΑΚ) πήρε 7 ψήφους (19,4%) και 1 έδρα.

Η ΠΣΚ, που είναι αυτοδύναμη στο ΔΣ, σημειώνει ότι θα συνεχίσει πιο δυναμικά και από καλύτερες θέσεις, διεκδικώντας «Σύλλογο που να αγωνίζεται και να διεκδικεί, κόντρα στη λογική τού "δεν γίνεται τίποτα", και θα πρωταγωνιστήσουμε στον αγώνα ενάντια στις συμφωνίες και τα μνημόνιά τους, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή». Δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Ερευνα, για να αμείβονται επαρκώς και σταθερά όλοι οι υποψήφιοι διδάκτορες, αποκλειστικά μέσω κρατικών υποτροφιών, για δωρεάν συγγράμματα για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και πλήρη κάλυψη κάθε άλλης απαραίτητης υποδομής, για ενιαία, δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Παιδεία, και για Ερευνα προς όφελος της κοινωνίας και όχι για τον πλουτισμό των λίγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ