Πέμπτη 1 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Καταδίκη αγωνιστή για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου τον 77χρονο Θόδωρο Καραβασιλικό, μέλος του ΚΚΕ, που δικάστηκε χτες Τετάρτη 31 Μάη, με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων που έγιναν τον Ιούλη του 2013, ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στις Σκουριές της Χαλκιδικής στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός - Eldorado» για την εξόρυξη χρυσού.

Ο Θόδωρος Καραβασιλικός ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη αναίτια, στις 10 Ιούλη του 2013, στη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων που, αντιδρώντας στην πολιτική βίας και καταστολής της κυβέρνησης, επιχείρησαν να στήσουν μπλόκο μετά τη Μεγάλη Παναγιά, στο δρόμο προς το Χονδρό Δένδρο. Είχε δεχτεί άνανδρα και λυσσαλέα χτυπήματα από τα ΜΑΤ και μετά από παρέμβασή της Κομματικής Οργάνωσης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου επιβεβαιώθηκε ο ξυλοδαρμός του και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του, καθώς ήταν χτυπημένος στο κεφάλι, με εμφανή τραύματα στα μάτια και αλλού.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου και σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη έδειξε το ταξικό της περιεχόμενο, που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων και η καταστολή του εργατικού - λαϊκού κινήματος, καταδικάζοντας τον σ. Καραβασιλικό για αντίσταση κατά της αρχής, την ώρα που ο ίδιος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για αρκετές μέρες μετά από βάναυσο τραυματισμό από χτυπήματα των αστυνομικών δυνάμεων!

Η μόνη απάντηση του λαϊκού κινήματος είναι η ένταση των ταξικών αγώνων ενάντια στο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ